Futbol

Koldo apel·la a la valentia contra Portugal

L’equip és conscient que els tocarà patir davant la campiona d’Europa, que recupera Ronaldo

Koldo apel·la a la valentia contra PortugalFAF / Xavio Bonet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana tindrà avui (20.45 h) un repte majúscul en el segon partit de la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018. No només perquè s’enfronta al combinat de més renom del grup, la vigent campiona d’Europa, sinó perquè Portugal té ganes de fer un bon paper en el primer partit que juga a casa des que va aixecar el títol continental a París aquest mateix estiu. A més a més, se li ha de sumar el fort condicionant del retorn de Cristiano Ronaldo a la selecció des d’aquella final en la qual va haver de sortir lesionat abans d’hora.

Aquests factors van fer que Koldo Álvarez fes una crida als seus jugadors a “ser valents” durant tot el partit, no només en els instants on els toqui defensar. “Tenim en compte que aturar-los serà molt complicat i patirem, però haurem de ser valents i estar concentrats en tot moment. També en les estones en què tinguem la pilota, hem de saber què hem de fer i ser un equip molt fort mentalment”, assenyalava el seleccionador nacional. Álvarez era optimista quant a l’estat físic amb el qual arribaven els seus jugadors al duel davant Portugal. “Confio que arribem bé i les sensacions són positives, portem més partits a les cames que al setembre i estem millor.”

El gran protagonista de la roda de premsa, tot i no ser-hi present, va ser el tres vegades guanyador de la Pilota d’Or, Cristiano Ronaldo. “És un jugador que marca una època i que d’aquí a 10 o 20 anys encara parlarem d’ell”, va indicar Álvarez. La premsa portuguesa va demanar-li pel seu estat de forma, el qual especulaven que no és el millor ara mateix, però el tècnic tricolor refusava aquestes afirmacions. “Realment ha de marcar tres gols per provar que està bé de forma? Potser no marca, però pot treballar obrint espais. Encara que no estigui al 100% ell és sinònim de gol”, comentava contundentment.

Malgrat el retorn de Ronaldo al conjunt lusità, el seleccionador avisava que “si ens fixem només en ell, patirem de valent”. També ho destacava Marc Vales, que recordava que “Portugal té un equip increïble i no només es tracta de Ronaldo”. Tot i això, el defensa comentava que es tracta del “millor jugador del món” i dubtava que “se’l pugui aturar”, però reconeixia que per als jugadors “és una motivació extra enfrontar-se a ell”.

La intenció d’Andorra per al duel d’avui, segons va avançar Vales, és la de “mantenir el treball fet davant Letònia”, tot i que no hi havia dubtes que davant el rival d’avui “estarem més estones defensant i tindrem menys la pilota”.

“No importa el nom del rival”

De l’altra banda, el seleccionador lusità Fernando Santos va deixar clar el respecte que hi havia cap a la selecció tricolor. “El nom de l’adversari no ens interessa”, indicava, abans d’afegir que “afrontem tots els partits amb el mateix rigor i ganes per guanyar”. Santos va assenyalar que la clau per poder superar Andorra era “jugar de pressa per ensorrar la muralla que ens posaran”. A més, va explicar que l’equip havia preparat bé l’enfrontament d’avui. “Els meus jugadors coneixen amb detall l’equip d’Andorra, que juga amb gairebé totes les unitats en el tronc defensiu.”

Davant Ronaldo, Pepe, Renato, André Gomes i companyia, la selecció andorrana haurà de “patir”, però en cap moment donaran el duel per perdut contra un equip “de qualitat excepcional”, segons explicava Álvarez.

tracking