ACB LLIGA ENDESA

Exigent primer capítol

El MoraBanc Andorra busca una estrena brillant de lliga al Poliesportiu davant un Gran Canària que ve de perdre però ha fet una gran pretemporada

Exigent primer capítolXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada 2016-17 aixeca el teló aquesta nit (21 hores, Poliesportiu) per al MoraBanc Andorra. La patacada a la lliga catalana ja és passat –tot i haver-hi títol en joc, sobretot si no es guanya compta com a pretemporada– i davant del Gran Canària arriba la primera entrega d’una història de més de trenta jornades i amb final obert, que l’equip ha d’anar escrivint. Es preveu un inici dur, una estrena exigent, davant d’un rival que ha fet una gran pretemporada i que s’ha endut contra tot pronòstic el primer títol de l’any, la Supercopa. Però que, coses del bàsquet, va perdre en la seva estrena, davant del veí Iberostar Tenerife.

El Gran Canària a hores d’ara deu pensar que li cal recuperar el pas al Principat, i l’Andorra, que és un bon moment per fer créixer els dubtes del rival. La pista, com sempre, dictarà sentència. “Arribem per competir sent conscients que segur que estem lluny de l’equip que podem ser i amb l’afegit que som l’únic dels equips que encara no ha competit”, comentava el tècnic Joan Peñarroya sobre un Andorra que va descansar el cap de setmana passat en la primera data d’un campionat imparell. I afegia que per l’entitat del Gran Canària caldrà un gran partit per tenir possibilitats. Dels canaris, que s’han reforçat poc però bé, destacava sobretot la proposta física. “Per dins es coneixen, són durs. És un equip contrastat, que juga molt físic i que de la seva agressivitat treu moltes cistelles fàcils. Està fet per jugar dues competicions i per intentar guanyar-hi molts partits”, advertia. El triomf a casa del Baskonia en semifinals de Supercopa i davant del Barça a la final són una bona targeta de presentació.

Peñarroya parlava de la igualtat que s’espera en aquesta lliga. “Tothom pot guanyar tothom i dels cinquè o sisè cap avall és tremenda. En funció dels estats anímics tindràs opcions de guanyar o perdre partits”. I sobre això, més mental que física, demanava paciència amb els seus homes, que dijous passat contra el Manresa a estones van semblar precipitats: “El nostre és un equip amb jugadors molt experts i altres nous a la lliga. Veurem quan acabi demà (per avui) si ens hem tret una mica aquesta tensió. Hem de tenir paciència i tenir en compte quin equip som, quins jugadors tenim i amb quins haurem de tenir més paciència”. A la vegada demanava el suport de l’afició. “M’agradaria que el Poliesportiu fos un fortí i nosaltres un rival dur. Nosaltres hem de generar la il·lusió a la nostra afició però espero que la gent respongui per veure espectacle i per ajudar-nos”.

Sada, rumb a Grècia

I amb el campionat espanyol en marxa, mitjans espanyols anunciaven ahir que el base Víctor Sada, exjugador del MoraBanc i que va completar dos anys molt discrets, jugarà a Grècia, amb el recent ascendit Patras.

PRECEDENTS

El Principat, territori vedat per a l’equip insular

ANDORRA LA VELLA. Tot i ser un dels punters en els darrers exercicis, l’Herbalife Gran Canària va claudicar les dues temporades passades al Poliesportiu. Primer per 91 a 86 i l’any passat a la pròrroga, per 84 a 77. Tampoc quan van coincidir un cop en la dècada del 1990, en l’anterior etapa ACB. “Serà un partit diferent, jugadors i entrenadors nous, i a veure si som capaços de trencar la mala ratxa que tenim allà”, indicava el tècnic dels canaris, Luis Casimiro. El rival de l’Andorra va entrenar ahir al Poliesportiu.

tracking