Motociclisme

Esdeveniment de gala

La Federació Internacional confirma a Andorra l’organització de la cerimònia de final de temporada, que portarà més d’un miler de persones

Esdeveniment de galaFIM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) va fer públic ahir que el consell de direcció havia atorgat a Andorra l’organització de l’assemblea general i de la gala FIM per dos anys (2017 i 2018), com va avançar el Diari el febrer passat. L’esdeveniment, que aplega el millor del motociclisme mundial, encara no té les dates confirmades però podria celebrar-se al Centre de Congressos de la capital els diumenges 18 o 25 de novembre de l’any vinent.

“M’alegra que l’organització hagi estat confiada a una federació tan activa com la Federació Motociclista d’Andorra, que té una experiència de gairebé 30 anys en l’organització d’esdeveniments esportius, amb un compromís molt fort amb l’esport sostenible. Andorra ens ofereix un escenari natural excepcional i estic convençut que serà un èxit”, explicava en el comunicat de la FIM el seu director general, Ignacio Verneda, que fa uns mesos va visitar el país

La candidatura andorrana va passar per davant de les sol·licituds de Canadà, Austràlia i Portugal (Estoril) i el Centre de Congressos serà l’escenari d’una cerimònia que aplegarà més de 500 convidats. I és que a la gala FIM s’entreguen els premis als campions del món individuals i per equips i també hi ha altres guardonats. En total se superarà el miler de persones que prendran part en l’esdeveniment, que inclou altres actes. De fet, un dia abans els representants de les 112 federacions que integren la FIM, presidida pel veneçolà Vito Ippolito, celebraran l’assemblea general. Durant la setmana la capital acollirà també la reunió del consell directiu de la FIM i diverses conferències. Josep Puntí, president de la Federació Motociclista, assegurava en el comunicat de la FIM que “és un gran honor per al meu país i per a mi poder acollir l’assemblea i la gala FIM els dos propers anys. L’organització d’esdeveniments internacionals d’aquesta envergadura és l’ocasió ideal per fer descobrir el nostre país a moltíssima gent”.

L’organització anual de la gala comporta un pressupost d’uns 700.000 euros, la meitat dels quals aporta la mateixa FIM. La resta ho cobrirà la federació amb el suport institucional d’Andorra Turisme i del comú d’Andorra la Vella i de Crèdit Andorrà com a principal patrocinador privat.

Quatre seus anteriors

“Nosaltres vam ser pioners a l’hora de portar un Mundial al país, cosa que vam fer ja l’any 1993 i després altres esports han seguit aquest camí. Estem molt contents de poder organitzar un esdeveniment de talla mundial com aquest”, va comentar ahir Puntí, que agafarà el mes vinent a Berlín el relleu en l’àmbit organitzatiu del fi de festa de la temporada motociclista. Abans de la capital alemanya, la gala s’havia celebrat a Estoril (2010-2011), Mònaco (2012-2013) i Jerez de la Frontera (2014-2015), on hi va haver polèmica política per no haver pogut conservar l’organització d’aquest esdeveniment que té un gran ressò mediàtic. La Federació Motociclista s’ha emportat un caramel cobejat per als propers dos anys.

2016

La capital agafa el relleu de Berlín

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella agafarà l’any vinent el relleu del Tempodrom Berlín, que enguany acollirà la cerimònia i el sopar de la gala de la FIM. L’acte, definit per la mateixa Federació Internacional com “l’esdeveniment més glamurós del calendari motociclista internacional”, tindrà lloc el diumenge 27 de novembre a la capital d’Alemanya. A la gala s’entregaran els premis a 34 campions del món, onze campions del món per equips, set llegendes FIM i tres premis especials. El dia abans de la cerimònia es desenvoluparà l’assemblea general de la FIM a un hotel de Berlín. Per part de la Federació Motociclista hi assistiran set representants, que agafaran el testimoni de la capital alemanya en vista al 2017 i el 2018.

tracking