Bàsquet

A punt per a l'ACB més dura

Joan Peñarroya i els jugadors coincideixen en la dificultat aquesta temporada de la lliga, on els equips s’han reforçat bé

'Media Day' al Poliesportiu d'Andorra
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va obrir ahir el vestidor als mitjans de comunicació a falta de tres dies pel debut a casa contra l’Herbalife Gran Canària, protagonista de la primera sorpresa de la lliga en caure a casa contra el Tenerife. Aquest resultat, i d’altres que van estar a punt de produir-se, porten el tècnic Joan Peñarroya a parlar d’una lliga ACB “més oberta que mai”. En aquest sentit, Peñarroya va indicar que “hi ha equips que juguen competició europea, Eurolliga, Eurocup o la nova Champions de la FIBA com el Tenerife, i això ha fet que es reforcin bé perquè han pogut accedir a jugadors que volen estar en aquestes competicions. Veig la lliga molt competitiva i amb partits encara més oberts que mai”. Sobre el fet que els entrenadors de la lliga no tinguessin en compte el MoraBanc a l’hora de l’enquesta sobre l’ACB 2016-2017, Peñarroya va assenyalar que “ja ens va bé això. La nostra feina és que d’aquí a uns mesos sí que ens mencionin.” A títol personal, el tècnic català, amb contracte per a aquesta temporada, no creu que es jugui més que els dos anys anteriors: “cada any des que estic aquí me la jugo. No canvia res. Vull fer les coses bé i vull que l’equip funcioni i si és així la meva figura anirà bé i si no, és aquest negoci, està muntat així.”

David Navarro i Thomas Schreiner són els capitans de l’equip. A l’hora de parlar d’objectius, l’escorta català no amaga que “em fa molta il·lusió intentar lluitar per una altra cosa que no sigui la salvació, donar un pas més i estar una mica més amunt. De tota manera hem de ser realistes i l’ACB és una lliga molt forta. Ara hem de pensar en el partit contra el Gran Canària”.

El discurs al vestidor està interioritzat. Paraules com Copa del Rei i play-offs no es fan servir amb tanta facilitat com l’any passat. Schreiner, el més veterà a la plantilla, apel·lava “a pensar primer en l’Herbalife i després anar partit a partit. És la millor manera d’aprofitar la temporada. Tots els equips són bons i si tenen un bon dia poden guanyar a qualsevol”.

La veu de la veterania a l’ACB

Un dels jugadors amb més experiència a la lliga, Nacho Martín, assegurava al respecte que “la lliga et posa al teu lloc. És obvi que hem d’anar setmana a setmana, veure com estem i com juguem. No podem pensar d’aquí a quatre mesos quan encara no hem ni començat”. I insistia, “no hem de parlar de la Copa o del play-off perquè si et passes de llest t’acabes emportant un bon cop i no volem que ens passi. Hem d’anar jornada a jornada i a veure on arribem”. Giorgi Shermadini, un dels referents de l’equip, rol que accepta, coincidia que classificar-se per a la Copa o els play-off “no serà fàcil. Ho hem vist amb els resultats del cap de setmana. Tots els equips tenen molt bons jugadors”.

Per lluitar per fites més importants que la salvació serà molt important la bona entesa al vestidor, amb força cares noves. Per a un nou vingut com David Jelinek, “el vestidor està bé, ens hem anat coneixent i crec que la química pot ser bona. A títol personal intentaré ajudar en atac, fer punts i estar fort en defensa. En definitiva, intentar millorar i fer millor els companys”. Un altre dels que l’afició espera molt és del base Andrew Albicy, pressió que assumeix. “M’agrada molt i és el que em fa ser millor jugador. No m’espanta la responsabilitat. Sóc un jugador petit, ràpid, m’encanta córrer i celebrar les cistelles amb el públic”. Però si hi ha un jugador que, a priori, pot causar sensació a la lliga per la seva exuberància aquest és Thanasis Antetokounmpo. “Treballo cada dia per això, per ser un jugador que impacti a l’ACB, però el més important és que l’equip vagi bé i si és així ja estaré content”.

En un paper més discret es trobarien jugadors com Oliver Stevic, Beka Burjanadze o David Walker, el rookie que viu la seva primera experiència al bàsquet professional. “Estic expectant pel meu debut i no només a Espanya sinó en el bàsquet professional. És la primera vegada que surto dels Estats Units i en un primer moment ha estat un xoc, però ara això ja és com la meva segona llar”, comentava.

Stevic és d’aquells jugadors que tot entrenador vol, amb feina fosca en diferents facetes del joc. Triomfador l’any passat amb el Fuenla, el serbi creu que per repetir-se la història a Andorra “cal que tots els jugadors entenguem què ens toca fer a la pista i el que és el millor per a l’equip. Per plantilla podríem fer-ho però es necessita temps”. Burjanadze, que ve de la Leb or, reconeixia que “el repte per a mi és molt important i vaig a intentar aprofitar-lo. Tinc fam de jugar a l’ACB i molta il·lusió”. Il·lusió és precisament la que li sobra a Guille Colom, l’home de casa. “Per a mi és un somni jugar aquí, al meu país, al meu club, que he seguit des de petit quan estava a EBA i jo jugava a la base. Vull jugar on sigui”.

A punt per A l'ACB més dura

tracking