Futbol

Justo i el seu equip deixen l'FC Andorra

El trencament arriba de forma sobtada per desavinences entre el cos tècnic i la directiva

Justo i el seu equip deixen l'FC Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Justo Ruiz i el seu equip tècnic no estaran al capdavant de l’FC Andorra en el partit que aquesta tarda l’equip tricolor disputa a casa contra el Montcada. Un comunicat del club anunciava ahir a la tarda que dijous tant ell com el segon entrenador, Jesús Julián Lucendo, i el preparador físic Jordi Benet, presentaven “la dimissió irrevocable a la junta directiva”. Ni per una banda ni per l’altra hi va haver declaracions, però el trencament sobtat, segons ha pogut saber el Diari, es produeix per unes desavinences entre el cos tècnic i la directiva que van entrar en un carreró sense sortida, amb el paper de Lucendo com a principal punt d’enfrontament.

En la seva nota l’Andorra agraïa “el superior nivell de compromís i professionalitat” amb el que els membres del cos tècnic “han desenvolupat la seva tasca aquestes darreres quatre temporades i mitja, en les que sens dubte han estat peces claus en la supervivència del club”. I continuava dient que “l’equip tècnic ha treballat de forma intensiva en la confecció de l’excel·lent planter actual que aspira aquest any a fites importants”. El cos tècnic va comunicar a la plantilla la decisió dijous a la nit i per al matx d’avui es viurà una lògica situació de provisionalitat. “Ens va agafar de sobte i ens ha afectat, però el nostre objectiu és el partit de demà, sortir al camp i tirar el partit endavant”, manifestava Sebas Gómez, un dels capitans i home de pes específic a la plantilla. La situació generada farà que avui no hi hagi tècnic a la banqueta –el club ha exposat la situació a la federació catalana, que dóna quinze dies de marge i no sancionarà– i l’encarregat de donar instruccions des de la graderia podria ser Xavi Gil, jugador fins la temporada passada i ara vicepresident.

Noutècnic de fora?

El comunicat de l’Andorra també indicava que s’està a punt de tancar un acord amb un nou equip tècnic, “també de primeríssim nivell”. El nou inquilí podria venir de fora del Principat i entre els candidats hi ha Emili Vicente, un entrenador català amb experiència en categories més altes que la primera catalana –ha dirigit el Lleida i el Reus–.

PROVISIONALITAT EN EL DARRER ENTRENAMENT DE LA SETMANA

ORDINO. L’últim entrenament de la setmana va ser ahir a Ordino amb una situació provisional i una mena d’autogestió de l’equip. Amb tot, l’ara directiu Xavi Gil va dur la veu cantant. Avui (16 hores, Borda Mateu) rep el San Juan Montcada, tretzè amb un triomf, un empat i dues derrotes. L’Andor­ra és cinquè a primera catalana amb un partit pendent i sense perdre en els tres duels jugats.

COMPROMÈS

Cinc anys intensos

Justo Ruiz havia de complir aquest desembre cinc anys a l’equip tricolor després de rellevar Richard Imbernón el 2011. Esportivament ha viscut ascensos a primera catalana i un descens a segona, i en l’àmbit institucional ha estat sempre implicat i compromès en una etapa convulsa del club. De fet ell va ser un dels artífexs que l’últim estiu molts jugadors aguantessin davant la incertesa al club.

tracking