bàsquet

El MoraBanc diu que la lliga ha estat il·lusionadora tot i l'ensopegada a la lliga catalana

El club tornarà a demanar acollir el torneig català

Joan Peñarroya valora l'inici de la temporada
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pretemporada ja és història per al MoraBanc Andorra després de la derrota en les semifinals d’una lliga catalana en la que tenia dipositades esperances d’amfitrió i que el Manresa va esguerrar. Quatre triomfs i dues der­rotes en sis partits. No queden més assajos, i tot i que s’arrenca una mica més tard que la resta perquè en la primera jornada toca descansar, el focus va directe a dijous vinent, a casa davant del Gran Canària.

El president del club, Gorka Aixàs, no amagava ahir la decepció per no haver disputat el títol català al Barça, però donava mèrit al treball de l’equip, que veu prou competitiu. “La pretemporada ha anat bé. Ha estat prou il·lusionadora. L’equip ha demostrat que lluitarà i competirà amb tothom. Estem il·lusionats pels partits que vénen, seran difícils. El Gran Canària segurament és l’equip més en forma de la pretemporada, però el calendari no es tria i s’ha de jugar contra tots”, deia Aixàs sobre el debut de dijous vinent.

Massa nervis

Davant del conjunt insular caldrà corregir força coses, entre elles una certa precipitació. “L’equip va notar que era el primer partit a casa. Els jugadors estaven molt tensos, massa nerviosos, però al final no deixa de ser un partit de pretemporada”, deia Aixàs del duel de dimecres. “Teníem per primer cop la lliga catalana a casa i no estar a la final...”, rematava. I és que després d’haver superat semifinals en les dues edicions anteriors “va faltar consistència”.

El bateig com a amfitrió de la lliga catalana es podria repetir. Per voluntat andorrana no serà, perquè el president indicava que es demanarà tornar a ser seu. “És un esdeveniment amb una difusió important i de proximitat, per això vam treballar per tenir-lo aquí. Hauria estat rodó que haguéssim estat a la final”, deia. Un dels handicaps, però, pot ser la manca de públic a la graderia, evident els dos dies. El desplaçament de la resta d’equips és més feixuc que si la competició se celebrés en altres localitats més cèntriques. “Ahir (per dimecres) esperava aquesta assistència de públic. Avui (per ahir), amb una final en què hauríem estat nosaltres sí que esperàvem una a­fluència important”, advertia.

Les valoracions arribaven en l’acte de signatura de col·laboració amb el comú d’Andorra la Vella. L’acord, per a aquesta temporada, permetrà intercanviar espais perquè les dues parts puguin promocionar-se. I un exemple serà diumenge al migdia, en la presentació de l’equip en un acte davant de la seu del MoraBanc, a l’avinguda Meritxell. I mentre l’Andorra es presenti la Lliga Endesa celebrarà una primera jornada que s’obre avui amb un Reial Madrid-Unicaja. Entre les apostes a la tradicional enquesta als tècnics per a l’inici de campionat el MoraBanc Andorra és poc present. Joan Peñarroya sí que espera que l’equip i el jugador revelació estiguin al Principat. Entre altres coses creu que el València és el que millor s’ha re­forçat, que Rice i Llull poden ser els protagonistes i el Madrid, vigent campió, el màxim favorit al títol.

tracking