El Barça reacciona i noqueja el Borussia

Els de Luis Enrique es queden com a líders en solitari per l’empat del City contra el Celtic

El Barça reacciona i noqueja el BorussiaEfe

El Barça va reaccionar quan més ho necessitava per situar-se com a líder en solitari a la Champions (6 punts de 6 possibles). Després d’una primera part decebedora i erràtica, en la segona els de Luis Enrique van capgirar l’1 a 0 del Borussia Mönchengladbach, amb millor joc

El Barça, massa estàtic, va tenir la pilota en la primera part, generant ocasions que no va materialitzar. Luis Enrique, que va sorprendre amb Alcácer en l’onze inicial i amb nou sistema (4-4-2), va veure com els seus jugadors no trobaven el gol mentre que el Borussia, més defensiu del que s’esperava, va controlar bé els atacs visitants –Neymar i sobretot Luis Suárez van estar desencertats– i en l’únic xut entre els pals va obrir el marcador. Va ser en el minut 34 quan una pèrdua de pilota al mig camp de Sergio Busquets va generar un contraatac conduït per Raffael i Dahoud que Thorgan Hazard va convertir en gol. Els nervis van arribar als blaugrana –ahir de verd– davant la pressió alemanya. Fins al descans una ocasió del Barça per empatar i arribades perilloses dels locals, esperonats per l’afició del Borussia Park. El Barça, amb Neymar darrere de Luis Suárez i Alcácer, no transmetia bones vibracions, massa incòmode. Al descans, Luis Enrique va tornar al 4-3-3. I amb els canvis –entrada de Rafinha i Arda Turan– va reanimar el Barça. El turc, pocs minuts després de sortir al camp, va fer la igualada després de rematar una bona passada de Neymar (65’). El gol va llançar els blaugrana cap a la victòria, que va arribar després de la sortida d’un corner en què el xut potent de Luis Suárez no va ser blocat per Sommer i Piqué, atentíssim, va rematar a gol (73’). Quedava un quart d’hora i Arda va estar a punt de sentenciar davant el desconcert del Borussia. Al final, en va tenir prou el Barça amb l’1 a 2 per situar-se com a líder en solitari, tot esperant el doble enfrontament amb el Manchester City, que ahir només va poder empatar al camp del Celtic (3-3).