Instal·lacions

Impuls potent al tennis

Principadel Andorra tanca un acord amb l’acadèmia de Lluís Bruguera i l’empresari Miguel Lao avança la disputa d’un torneig ITF sènior l’any vinent

Impuls potent al tennisPrincipadel Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de l’empresari Miguel Lao per revitalitzar el tennis del país mitjançant el nou complex Principadel Andorra va cobrint etapes. Lao va tancar dilluns un acord amb la Bruguera Tennis Academy Top Team, acadèmia que dirigeix Lluís Bruguera i codirigeix el seu fill Sergi, dos cops guanyador de Roland Garros (1993 i 1994) i medalla de plata als Jocs d’Atlanta 1996. L’entesa és per dos anys renovables automàticament i comportarà el seguiment dels mètodes de treball de l’acadèmia, ubicada a Santa Coloma de Cervelló, a l’escola de tennis de Principadel. “Ens hem afiliat a l’Acadèmia de Lluís Bruguera per a les classes de tennis. L’acord té diversos punts. Els nostres monitors, titulats, una vegada a l’any aniran una setmana a l’Acadèmia per formar-se en l’esperit que tenen allà i ells també faran un seguiment dels nostres alumnes. Pujaran un cop al mes tres dies per veure’n l’evolució. I hi haurà la supervisió directa de Lluís Bruguera, per comprovar que apliquem els seus mètodes.”

La Bruguera Tennis Academy és una instal·lació de prestigi que ha tutelat la carrera de diversos jugador top com ara el mateix Sergi Bruguera o més recentment Garbiñe Muguruza, guanyadora del darrer Roland Garros, que es va estar dels 10 als 16 anys al centre dels Bruguera. El pare, Lluís, presenta un ampli currículum, que inclou ser capità de l’equip espanyol de la Copa Davis, director tècnic de la Federació Espa-nyola i posteriorment de la de Turquia, país on juntament amb la Xina, té un altre centre amb un acord similar al que ha tancat amb Principadel.

La idea de Miguel Lao, en consonància amb la Federació, passa per “fer renéixer el tennis al país. Farem demostracions als col·legis per atreure noves generacions de jugadors. I seleccionarem alguns dels nostres alumnes per a la competició i si alguns destaquen podem oferir-los la capacitat de formar-se en una escola d’alt nivell. La idea és treure jugadors que a la llarga puguin representar el país a la Davis i en tornejos ITF”.

Acollir tornejos

Un altre dels punts que Miguel Lao vol impulsar és el d’organitzar tornejos de tennis a les instal·lacions colomenques, que comptaran, segons el projecte presentat el juliol passat, amb tres pistes reglamentàries. En aquest sentit Lao va avançar que l’any vinent arribarà al país el circuit ITF sènior, amb un torneig “que volem que s’organitzi al juliol, després del que es fa al Club de Polo de Barcelona, que és el major d’Espanya. L’ITF sènior és interessant tenir-lo a molts nivells. Són quasi 400 persones que vénen per punts, no per la bossa”. A tall d’exemple, l’ITF Barcelona Seniors Championship, al Polo, va aplegar més de 350 jugadors de 12 nacionalitats, amb quadres individuals i dobles masculins i femenins, i dobles mixtes.

Pensant en l’any 2018, l’empresari resident té en l’horitzó portar a Santa Coloma altres circuits, com ara el Tennis Europe, amb jugadors de 12, 14 i 16 anys en competició, un ITF júnior, com fa anys que s’organitzava als Serradells, i repetir amb l’ITF Sènior. A més llarg termini, portar la Copa Davis a Andorra és un altre objectiu (el Principat està actualment en el grup 3 de la zona europea), que implicaria ser seu única de la competició amb una quinzena de països en joc.

“Esperem tenir alumnes que puguin participar en els tornejos perquè disposarem de wild cards per jugar-hi”, va assegurar Lao.

PADEL

Tres anys de World Tour

A banda del tennis, el pàdel és l’altre eix vertebrador de Principadel Andorra, que disposarà a les seves instal·lacions de sis pistes per a la pràctica d’aquest esport, cinc de les quals cobertes. Tal com va avançar Miguel Lao ha arribat a un acord amb l’organització del World Padel Tour per portar al país el circuit més important del món els anys 2017, 2018 i 2019. L’any vinent la competició arribarà el mes de setembre amb les principals figures del pàdel mundial en categoria masculina. Ciutats com Madrid, Barcelona, València, Saragossa o Mallorca –Espanya és amb Argentina la meca d’aquest esport– Montecarlo o Buenos Aires ha estat seu enguany del World Tour, que inclou una quinzena de proves. Andorra entra d’aquesta manera en l’elit mundial.

tracking