motociclisme sobre gel

Els Ice Gladiators repeteixen amb més curses i pilots

La segona edició del campionat reunirà 30 participants per jornada

Els Ice Gladiators repeteixen amb més curses i pilotsJORDI TROGUET / FMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Motociclista d’Andorra (FMA) aposta fort pels Ice Gladiators, el Campionat d’An-dor­ra de curses sobre gel, que l’any vinent viurà la segona edició al Circuit d’Andorra Pas de la Casa amb més participants (es passa de 20 a 30 pilots) i amb el doble de curses. La federació va anunciar ahir el calendari, que inclou proves en cinc dimecres entre gener (dies 11, 18 i 25) i febrer (1 i 15) de l’any vinent. “Estem molt contents de com va anar la primera edició, els pilots van quedar satisfets i per això hem ampliat les places fins a 30. A hores d’ara ja tenim més d’una vintena de preinscrits”, explicava Josep Puntí, president de l’FMA.

El fet de disposar d’un sistema de cronometratge permetrà doblar el nombre de curses. “Farem entrenaments lliures i cronometrats, que donaran pas a dues graelles, A i B, amb dues curses en cada jornada”, va assenyalar Puntí, que va defensar la idoneïtat de competir els dimecres: “és un bon dia, sobretot perquè no trenca als pilots el cap de setmana, quan molts competeixen. També va funcionar a nivell de públic”.

Els participants als Ice Gladiators utilitzen motos d’enduro o de motocròs, amb l’obligatorietat que portin llum davantera i al dar­rere i rodes de claus. L’any passat el guanyador va ser Nil Solans i el pilot de Moto2 Àlex Rins va ser un dels participants, que repetirà experiència. Per part local destaquen Xavi i Cristian España, que ja va competir l’any passat quan va tornar del Dakar.

tracking