Futbol

El rodamón troba el seu lloc

Javier Saviola explica els motius que l’han portat a escollir el país com a indret de residència

El rodamón troba el seu llocFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Instal·lat al país juntament amb la seva esposa, Romanela Amato, i els dos fills de la parella –tal com va publicar el Diari ara fa una setmana–, Javier Saviola va explicar ahir els motius que l’han portat a escollir Andorra com a indret de residència i a unir-se al cos tècnic de l’Assegurances Generals FC Ordino després, en principi, d’haver penjat les botes un cop desvinculat del darrer club, el River Plate argentí, el mes de gener passat als 34 anys.

“Sempre he estat un rodamón, mai he estat assentat en un lloc en concret i és el que tenia ganes de fer ara. Andorra ens ofereix una gran qualitat de vida, és un gran lloc per als meus fills que tot just acaben de començar l’escola i ens ofereix un gran present i un gran futur a mi i a la meva família”, comentava un Saviola que no va poder amagar la sorpresa pel rebombori creat per la seva incorporació a l’FC Ordino al país però també a la premsa internacional, i no només a la catalana i l’espa­nyola, després de militar durant bona part de la seva carrera al Barcelona i també al Reial Madrid, el Sevilla i el Màlaga. “Sincerament no m’ho esperava. Pensava que després de deixar el futbol passaria més desapercebut, però l’acollida que he tingut per part de la gent d’aquí és molt bonica, ens han rebut meravellosament a mi i a tota la meva família.”

El Conejo també va explicar que la decisió d’instal·lar-se al país va arribar després de visitar uns amics. “Vaig venir a un torneig MIC a veure’ls perquè el seu fill hi participava. Va ser llavors quan vaig començar a parlar sobre la possibilitat amb el president [David Urrea], ell em va fer arribar una proposta i com que jo plegava com a jugador i volia començar en un club em va semblar una bona manera per a mi i per a la meva família de començar una nova etapa.”

Saviola i el futbol andorrà

El Pibito fa poc més d’una setmana que es va incorporar a l’staff de l’FC Ordino al costat de Paco Domingo i Dani Luque per fer els seus primers passos com a tècnic. “Tot és nou per a mi. Intento observar, aportar la meva part i aprendre fent el que més m’agrada. El club ja disposava de la seva estructura, amb el president, els entrenadors i els jugadors. El meu objectiu és que els nois aprenguin de tot el que jo he après durant la meva etapa com a jugador i intentar millorar cada dia i de pas ajudar a créixer el futbol andorrà. Aquest és el meu gran desig com algú que ha pogut estar en lligues importants: intentar fer-ho de la millor manera possible per aconseguir que el futbol andorrà sigui reconegut.”

Aquest objectiu, però, no té de moment com a mitjà tornar als terrenys de joc, tal com asseguraven algunes informacions aparegudes durant la setmana a la premsa mundial, un cop coneguda la seva arribada al país. Tot i que no va descartar la possibilitat al cent per cent, Saviola comentava ahir que “estic en forma, però la decisió està presa. M’agrada tant el futbol que entreno juntament amb la resta de l’equip. Potser en algun moment podria pensar a jugar, però ara per ara només penso a col·laborar, a ajudar i a créixer en aquesta nova etapa que començo”.

UN PARTICIPANT MÉS A LA SETENA CURSA D'ANYÓS PARK, QUE S'ENDÚ MARCOS SANZA

Saviola va ser un dels prop de 700 participants en la setena cursa popular d’AnyósPark, que va tenir com a vencedor, una vegada més, Marcos Sanza, que ja acumula sis triomfs consecutius en l’històric de la prova. L’atleta del CAVA no va fallar en la seva habitual cita amb la victòria en aquesta prova i va aturar el cronòmetre en 34’38” per davant de Toni Bernadó (34’45”) i de Paco Pintado (35’17”).

“És la primera cursa que faig des que vaig deixar d’entrenar i m’ha anat molt bé per mantenir la forma, sumat amb l’entrenament que faig amb l’equip”, explicava Saviola a la línia de meta, on no va deixar de fer-se fotos amb un bon grapat de participants.

El guanyador de la cursa, Marcos Sanza, explicava per la seva banda que “m’he sentit bastant còmode, en tot moment he corregut amb el grup capdavanter i al final he agafat l’avantatge suficient en els últims metres, quan Toni Bernadó i jo ja ens havíem quedat sols”. El corredor del CAVA tot just es troba en el primer tram de preparació de la temporada amb l’objectiu “d’anar agafant la forma i arribar el més fort possible a final de febrer i començament de març”.

La victòria en la categoria femenina va ser per a Dayane Huerta (41’10”), amb un còmode marge sobre Sara Garcia (44’01”), segona, i Dulce Casanova (44’19”), tercera, mentre que la a cursa de quatre quilòmetres es van endur la victòria Nahuel Carabaña (12’49”) i Andrea Sinfreu (15’38”).

tracking