Golejada sense Messi

Un Barça més efectiu que brillant passa per sobre de l’Sporting amb gols de Luis Suárez, Rafinha, Arda i doblet de Neymar

El Barça es va situar ahir a un sol punt del Reial Madrid, encara líder, després de superar l’Sporting (0-5) i gràcies a l’empat (2-2) dels blancs contra un Las Palmas capaç d’igualar en dues ocasions el marcador, i la derrota del Sevilla (3-1) a Bilbao.

Amb més gols que joc, el Barça no va tenir contemplacions amb l’Sporting gràcies al poder ofensiu de Luis Suárez, Rafinha, Arda i dos gols de Neymar. L’aposta de Luis Enrique va passar per l’entrada de Rafinha a la posició que habitualment ocupa l’argentí, amb Arda Turan en la posició d’interior en el lloc de Rakitic i André Gomes fent d’Iniesta. Sergio Busquets, dubte fins a darrera hora per un procés gripal, va mantenir en canvi en seu lloc en el renovat onze. Digne per Jordi Alba i Mathieu fent parella a l’eix de la defensa amb Piqué completaven el renovat onze blaugrana.

Durant més de vint minuts, la proposta del tècnic asturià no inquietava un Sporting intens i ben situat sobre el terreny de joc. Només dos xuts llunyans d’André Gomes van inquietar mínimament els d’Aberlardo. Dos gols amb només tres minuts, però, van acabar amb l’oposició del conjunt asturià, tocat i enfonsat per la desproporció del càstig. Luis Suárez va inaugurar el marcador (29’) després de superar una desesperada sortida de Cuéllar. Quan els locals tot just assimilaven el cop, Rafinha, amb un excel·lent cop de cap, va culminar una internada del reinventat Sergi Roberto, un dels més destacats del conjunt blaugrana al lateral dret. El partit encara va posar-se més de cara quan l’Sporting va quedar-se amb un home menys per l’expulsió de Lora. Corria el minut 77. Només tres més tard Neymar va encarrilar la golejada en recollir una rematada al travesser de Paco Alcácer, que havia saltat a la gespa en el lloc de Suárez. Arda (84’) va rematar a plaer al segon pal una nova centrada d’un omnipresent Sergi Roberto i de nou Neymar (88’) va tancar el marcador amb una rematada entre les cames del Cuéllar, en un gran servei entre línies de Denis Suárez.

A Gran Canària, semblava que Karim Benzema havia rescatat un Reial Madrid de menys a més que durant bona part del partit no es va sentir còmode davant la valenta aposta de control, toc i possessió dels de Quique Setién, quan després de tan sols tres minuts al camp va recollir un refús del porter Javi Varas a xut de Cristiano Ronaldo per rematar a plaer (66’). El mateix Benzema, en la seva primera intervenció, i Bale havien avisat pocs minuts abans. A la primera meitat, Asensio (32’) ja havia avançat els blancs però Las Palmas va respondre al primer cop amb l’empat de Tana tan sols quatre minuts després. Quan semblava que els canaris no serien capaços d’aixecar-se per segona vegada, l’ex del Barça B Sergio Araujo va culminar amb fortuna una gran combinació dins l’àrea amb Tana per signar l’empat definitiu.