Atletisme

Aires de renovació

La nova junta liderada per Bernat Vilella comença a treballar per implantar el programa

Aires de renovacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bernat Vilella, de 31 anys, va ser escollit el passat dilluns com a nou president de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA). Els aires de renovació es van imposar en una ajustada votació i els flamants responsables de l’atletisme al país ja han posat fil a l’agulla per començar a implantar el seu projecte amb el diàleg com a pilar fonamental. Demà arribaran les primeres reunions per començar a donar forma a les diverses comissions que a partir d’ara debatran les decisions de la FAA.

“Són el tema més urgent. Crearem una comissió de clubs, una de tècnics i entrenadors i una d’atletes i jutges per tal que totes les parts de l’atletisme se sentin escoltades”, explicava ahir el nou president. Un dels altres punts principals del seu projecte passa per tornar la formació de base als cinc clubs del país, Valls d’Andor­ra, Amics de l’Atletisme, Assegurances Doval, Sant Julià i Santoria. “La Federació va decidir ocupar-se’n en un moment molt delicat, però ara l’atletisme a Andorra està molt viu i els clubs han d’agafar la bandera de la base i a nosaltres ens toca ajudar-los el màxim possible”. Noms com els del recentment olímpic Pol Moya, Clàudia Guri, Cristina Llovera o Carles Gómez exemplifiquen aquest bon moment i la nova junta, seguint l’experiència del propi president –que durant anys va poder compaginar els entrenaments de salt de perxa al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat amb els estudis universitaris de ciències de l’educació– per donar-los les màximes facilitats. Vilella considera fonamental el replantejament de les actuals beques ARA (Programa Alt Rendiment d’Andorra) i reconduir-les perquè també siguin una ajuda a la formació dels atletes més enllà de l’esport, ja que es tracta “d’una inversió en el futur del país”. El nou president es mostrava optimista a l’hora de poder aconseguir el suport econòmic necessari per posar en funcionament els plans de la nova junta. “Hem de partir amb aquesta intenció. Pensar que el Govern, el Comitè Olímpic i la resta d’institucions volem el mateix per a l’atletisme del país i podrem arribar a punts d’acord”.

Esportivament, més enllà del retorn del pes de la formació als clubs, les línies mestres marcades per l’equip que dirigeix Bernat Vilella passen per l’elaboració d’un calendari perfectament detallat des de l’inici de la temporada amb el qual cada atleta pugui planificar-se per aconseguir el seu millor moment de forma en el tram de la temporada que consideri oportú i poder aportar el major nombre de representants a les grans cites com el Festival Olímpic de la Joventut d’Europa, els Jocs dels Petits Estats o els Jocs del Mediterrani de l’any vinent a Tarragona. La nova junta, tot i que és conscient que és un projecte que no serà imminent, també vol deixar encarrilada en aquest mandat la creació d’una pista coberta que cobreixi les mancances del Centre de Tecnificació d’Ordino. Vilella explicava, així mateix, que Abraham Ferriz seguirà aquest primer any com a director tècnic tot i que el nou rumb esportiu passa per la creació gradual d’un staff en el qual Ferriz tindria cabuda.

Bernat Vilella defineix l’equip escollit dilluns com “la junta de la suma i la construcció.” Les ajustades eleccions, decidides per 75 vots a favor dels guanyadors i 70 per a la candidatura liderada per Paula Priego en una jornada on la participació de 148 de les 227 persones amb dret a vot en va denotar la transcendència, culminen un llarg i tens procés que va iniciar-se el passat febrer amb una conflictiva junta on la FAA no va poder aconseguir aprovar ni pressupost, ni calendari ni reglament amb una forta oposició del CAVA. Pel nou president “hi havia una necessitat. Molts atletes, entrenadors i jutges demanaven aquest canvi i davant d’aquesta demanda tota la junta vam decidir donar el pas. Buscàvem gent independent, amb ganes de construir i sumar i vam parlar amb tots els clubs. Espero que aquesta junta pacifiqui l’atletisme a Andorra, parlarem amb tots els agents implicats per sumar. S’han acabat les divisions”.

SUPORT

Tots els possibles per ajudar pol Moya

Un dels atletes amb més progressió del país, Pol Moya, que en els recents Jocs de Rio va estar a prop de superar la seva sèrie dels 800 metres, és un dels que no ha dubtat a manifestar públicament la seva satisfacció per l’elecció de Vilella, com han fet Marcos Sanza o Carles Gómez.“Sembla que donaran molta més importància als atletes i entrenadors i ens ajudaran molt més”, comentava ahir Moya. Pel nou president, Moya “és un atleta d’una qualitat increïble i intentarem donar-li el màxim suport en tot el que estigui a les nostres mans. Crec que des de totes les institucions estarem d’acord que és un baluard del nostre esport”.

tracking