Ciclisme

'Purito' Rodríguez deixa oberta la porta al retorn

‘Purito’ Rodríguez avança que té alguna oferta per ajudar joves corredors, amb la possibilitat de fer-li fitxa professional per si decideix tornar a la competició

'Purito' Rodríguez deixa oberta la porta al retornXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joaquim Purito Rodríguez encara no s’ha retirat –ho farà a final d’any quan s’acabi el contracte amb Katusha–, però en els seus projectes de futur la bicicleta no estarà ni molt menys penjada. I és que, segons va avançar ahir al Parc Central en l’homenatge que el Govern li va fer durant la tretzena bicicletada popular, deixa la porta oberta per tornar a la competició. “Si serà una retirada definitiva? Estem allà, pensant encara. Es pot dir que de la com­petició quasi quasi és definitiva. Serà difícil que torni a córrer, però sí que m’agradaria estar en un equip que m’ofereixi la possibilitat de si l’any que ve em dóna el puntazo i vull tornar que tingui la possibilitat de poder posar-me un dorsal. Però ara per ara necessito un temps de descans”, assenyalava. I anava més enllà, “les coses que m’estan sortint m’ofereixen l’opció de tenir llicència professional sense l’obligació de córrer i centrar-me sobretot a ajudar la base, que és el que m’agradaria fer. Vull estar a la vora dels joves dels equips per explicar-los com es fa una gran volta per etapes, que no és fàcil. Aquest és el problema que tenen molts equips, que hi ha molt nano bo que passa a professional i està una mica perdut”. Purito va descartar que l’oferta provingui del Katusha per continuar en la seva estructura tècnica tot afirmant que “he acabat un cicle amb ells. Han sigut molt macos aquest set anys, però ara també tinc ganes de fer un canvi d’aires”. I aquests nous aires podrien arribar des de l’equip Movistar, segons informacions aparegudes en mitjans espanyols.

El ciclista de Parets també va parlar dels seus projectes a Andor­ra, on apadrina i dóna nom a l’Escola de l’Sprint Club. “Vull que creixi l’escola. Per ara només tenim fins a cadets i m’agradaria que els nanos que vagin creixent no es trobin que han de sortir del país per trobar un equip sinó fer un equip aquí i tenir més curses perquè si no hi ha proves és difícil que els nanos tinguin un futur”, va indicar.

Anant més enllà, Purito va parlar fins i tot d’“intentar engegar un equip professional al país. Estaria molt bé. Ara tenim una bona oportunitat, sobretot perquè hi ha molts professionals al país i molt de suport, però hem d’esperar que pugi la canalla i en un futur, sense pressa, veure si hi ha la possibilitat de tenir un bon equip que sigui de joves andorrans”.

El present del ciclista passa per acabar la temporada amb el Katusha i celebrar els èxits que ha tingut al llarg de la seva carrera, cosa que va fer ahir el Govern aprofitant la bicicletada popular, que va aplegar més de 200 participants, amb sortida i arribada al Parc Central. El cap de Govern, Toni Martí, va entregar al corredor com a homenatge a la seva trajectòria i com a agraïment a la promoció que fa d’Andorra un quadre al·legòric al ciclisme pintat per l’artista local Xavier Casals. Purito va agrair el reconeixement: “El que he d’estar agraït sóc jo. Em trobo de luxe al país, jo i la meva família, ens hem adaptat la mar de bé i això és també gràcies a vosaltres, als andorrans, que m’ho heu posat molt fàcil”.

Toni Martí, de la seva banda, va elogiar Purito, de qui va assenyalar que “des del primer dia que va trepitjar terra andorrana fins a avui no s’ha cansat, a casa i sobretot a fora, de defensar Andorra. És un gran ambaixador del país i per nosaltres representa un orgull tenir gent així que ha fet d’Andorra la seva residència, com en tenim de tants d’altres. Són gent que estimen Andorra, més enllà de viure-hi. Ell des dels primers dies es va sentir com a casa i se sent com un andorrà més. Sembla que tota la vida hagi viscut aquí”.

PINTADO I CABANAS, A LA CURSA EN RUTA DE L'EUROPEU

Els andorrans Julio Pintado i Òscar Cabanas prendran part avui en la prova en ruta del Campionat d’Europa que es disputa a Plumelec (França). El recorregut total és de 232,9 quilòmetres, amb 17 voltes a un circuit. La prova es presenta complicada per als corredors del país, que ahir van reconèixer el traçat. “És un circuit molt dur, no hi ha cap metre de pla. Crec que serà un dia molt dur per a nosaltres”, indicava Cabanas. Per a Pintado, l’objectiu dels andorrans serà “estar el màxim temps possible en el gran grup. Nosaltres volíem competir amb la resta de ciclistes dels petits estats d’Europa però no han vingut finalment”. Al marge dels corredors de la federació andorrana estarà representada a Plumelec per quatre residents. Es tracta dels espanyols Luis León Sánchez i Dani Moreno, l’irlandès Dan Martín i el portuguès Rui Costa. Les grans potències (Espanya, Itàlia, França o Bèlgica) marcaran el ritme.

'Purito' Rodríguez deixa oberta la porta al retorn

tracking