Automobilisme

'Rentrée' als ral·lis

Joan Vinyes correrà a Llanes amb un Suzuki Swift després d’un any i mig allunyat de les carreteres per la lesió en un braç

'Rentrée' als ral·lisFOTOESPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Vinyes torna als ral·lis. Un any i mig després de l’accident d’esquí que li va provocar una greu lesió al braç, el pilot andorrà es veu amb forces de reprendre la competició amb l’equip Suzuki Motorsport, que l’ha esperat durant el temps que ha durat la recuperació. El ral·li elegit per a la rentrée serà el Villa de Llanes, a Astúries, que es disputarà el 23 i 24 de setembre. Vinyes, que estarà acompanyat pel seu copilot habitual Jordi Mercader, pilotarà un Suzuki Swift amb especificacions de la Copa monomarca. L’andorrà no es fixa cap objectiu concret en el retorn a la competició en el Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt –prèviament havia fet un parell de proves en circuit–. “Vull córrer, recuperar sensacions i gaudir amb la meva altra família, l’equip Suzuki, que m’ha fet costat i s’ha portat de meravella amb mi durant tot aquest temps. Els dec molt. En vista al futur no m’agrada posar terminis i menys en aquesta situació. Quan acabi a Llanes ja es veurà”, comentava Vinyes.

El director de Suzuki Motorsport, Juan López Frade, assenyalava que “és un orgull per a tot l’equip poder comptar amb el Joan de nou al volant d’un dels nostres cotxes. Estem ansiosos de veure’l al cent per cent a l’equip”.

El pilot segueix treballant en la seva recuperació. Al respecte, comentava ahir que “em queda bastant encara. Ara toca recuperar més mobilitat i força a la mà, però es veuen progressos en el dia a dia i això és el que importa. La recuperació costa, però cal mirar endavant. Amb el retorn als ral·lis estic molt més animat”. I per què va elegir Llanes? Vinyes explica que el primer contacte amb l’equip Suzuki per parlar del retorn va ser al juny quan va assistir al Ral·li d’Ourense. “Els vaig comentar que estava preparat per començar de nou i ells em van proposar sortir al Princesa d’Astúries, però coincidia en dates amb la Pujada Ordino-Arcalís en què s’homenatjava el meu pare i la cita era ineludible. Així que vam decidir esperar fins a Llanes, un ral·li que, d’altra banda, m’agrada molt”. Sobre el fet d’haver de recuperar vells hàbits com la compenetració amb el copilot, les notes o les assistències, Vinyes no es va mostrar preocupat i ho va definir gràficament: “això és com anar en bici; una vegada n’aprens ja no s’oblida”.

LLOVERA PROMET "DONAR-HO TOT" EN EL BARCELONA RX, A MONTMELÓ

Albert Llovera va ser un dels participants de luxe ahir en la presentació del BarcelonaRX, novena prova del Campionat del Món FIA de ral·licross, que se celebrarà el cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló. L’andorrà va compartir roda de premsa amb dues estrelles de l’automobilisme mundial i amics seus, Sébastien Loeb, nou cops campió del món de ral·lis i amb qui va coincidir en els inicis al Junior WRC, i Petter Solberg, vigent campió del Mundial FIA de ral·licross i que arriba com a líder a Catalunya. Llovera, que corre a la Copa RX Lites, va elogiar el ral·licross tot afirmant que és una disciplina “molt excitant i explosiva, que requereix molta concentració. He de treballar molt més amb els comandaments del cotxe perquè la sortida és molt important”. L’andorrà va agrair el treball de l’equip de Krzysztof Holowczyc en la preparació del cotxe i promet “donar-ho tot a la pista amb l’afició animant-me”.

El BarcelonaRX constarà d’un programa atractiu amb més de 80 curses i un centenar de pilots en competició, que faran les delícies dels espectadors. “El traçat és molt divertit i la secció de ter­ra, molt tècnica”, explicava Solberg, vencedor l’any passat en la primera edició al circuit català. Loeb, de la seva banda, confessava que “el que més m’agrada del ral·licross és el cotxe. Les lluites són molt intenses i l’adrenalina que sents a la sortida és molt gran”.

tracking