L'esperit del Bernabéu salva el Madrid

Dos gols de Cristiano i Morata en els últims minuts deixen sense recompensa un Sporting bo

El Reial Madrid, vigent campió de la Champions, va fer bona ahir la frase aquella que diu que “90 minuts al Bernabeu són molt llargs”. Aquesta vegada va ser l’Sporting de Portugal qui va sucumbir en els darrers minuts. L’equip portuguès, que s’havia avançat en el minut 48 amb un gol de Bruno César, va veure com Cristiano Ronaldo feia de falta la igualada (89’) –gol que no va celebrar en record del club en el que es va formar– i Morata, en el 94 capgiraven el marcador. Era l’últim sospir i el campió d’Europa remuntava un partit que l’Sporting va dominar i en el que va merèixer molt més. Però l’encert del Madrid va tornar a aparèixer per resoldre un enfrontament que se li havia complicat moltíssim. L’Sporting donarà guerra en un grup en què el Borussia Dortmund s’ha situat com a primer líder després de golejar a domicili el Legia de Varsovia (0 a 6, amb un gol de l’exblaugrana Bartra en el minut 17 que situava el 0 a 3 al marcador). Partit còmode per als alemanys.

L’altra golejada de la jornada la va protagonitzar el Manchester City, que es va imposar al Borussia Mönchengladbach per 4 a 0 en el duel que es va ajornar dimarts per la pluja. Agüero, amb tres gols, i Iheanacho van certificar la superioritat de l’equip de Guardiola, gran favorit amb el Barça per passar als vuitens.

En els altres duels europeus van destacar la primera victòria a la Champions del Leicester (0 a 3 contra el Bruges), el fàcil triomf del Lió a casa (3 a 0 contra el Dinamo de Zagreb) i la victòria del Mònaco davant el Tottenham (1-2). De sorpresa es pot catalogar l’empat del Porto a casa contra el Copenhaguen (1 a 1, amb gols d’Otávio i Cornelius), mentre que Juve i Sevilla van igualar a 0 a Torí.