x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Toni Bou

“Vaig venir a Andorra perquè necessitava noves motivacions”

Toni Bou es motiva a Andorra

Toni Bou es motiva a Andorra

Xavier Pujol Xavier Pujol
Toni Bou es motiva amb els entrenaments a Andorra

Toni Bou es motiva amb els entrenaments a Andorra

Toni Bou es motiva amb els entrenaments a Andorra

Xavier Pujol
El campió Toni Bou va portar la moto a la redacció del Diari.

Toni Bou es motiva amb els entrenaments a Andorra

El campió Toni Bou va portar la moto a la redacció del Diari.

Xavier Pujol
Actualitzada 16/09/2016 a les 19:42
Poques vegades una visita a la redacció del Diari havia generat tanta expectació. Tothom volia conèixer de prop i comprovar les habilitats del 20 vegades campió del món de trial, Toni Bou, amb la seva Honda. Habilitat, equilibri i salts sobre la roda del darrere en un espai inhabitual per a una moto. Bou, resident des de fa dos anys a Anyós, torna a casa després de conquerir el desè títol del Mundial de Trial a l’aire lliure i amb l’equip d’Espanya el tretzè del Trial de les Nacions consecutiu. Tot un rècord.

Diuen que els campions no es cansen mai de guanyar i vostè porta vint títols.
Estem molt contents del que hem aconseguit. No ha estat fàcil. Ha sigut una temporada complicada per la lesió que vaig tenir abans de començar el Mundial outdoor, però hem fet una bona recuperació i tinc moltes ganes de seguir guanyant durant molt de temps.

Fa dos anys que viu amb la parella a Andorra, què hi troba al país?
He descobert moltíssimes virtuts que té Andorra per al trial i que no són per al trial. Estem molt contents de viure aquí, ens hi trobem molt a gust, més del que ens podíem arribar a imaginar, i el pensament és quedar-nos per sempre. Per practicar el meu esport Andorra és un país fantàstic, on hi trobes llocs secs, molls, tot tipus de terrenys. En general és un país increïble per als esportistes.

Quin és el seu lloc ideal per entrenar? Suposo que dirà Naturlandia [el patrocina].
Naturlandia és un dels llocs més increïbles. També hi ha zones de mullat que per a mi són molt importants perquè és el que més em costa millorar amb la meva moto. Un altre lloc és on visc, a dalt de tot d’Anyós, on entrenes a gairebé 2.000 metres d’alçada. La sort de viure a la muntanya és que tens a tocar moltes zones per practicar d’un nivell increïble.

Vostè viu aquí i no se n’amaga a Espanya, on està prohibit entrenar al bosc. La gent del país pot pensar que ve a destrossar les seves muntanyes. Fan mal les motos de trial?
Hi ha estudis que demostren que la moto de trial és la que menys mal fa i la que menys destrueix. Té poca potència. I evidentment en el meu cas i en el d’altres esportistes ens passem tot el dia a la muntanya i ens l’estimem molt i la cuidem més que ningú. I hi ha la part positiva d’obrir llocs nous i mantenir el risc d’incendis més controlat.

He llegit que a les 10 del matí ja està sobre la moto cada dia.
Avui, no (riu).

No acaba fart de tantes hores d’entrenament o és imprescindible per poder guanyar tant?
És necessari practicar moltes hores. El trial és un esport esclau. Aquesta és un de les raons per venir a Andorra, perquè necessitava noves motivacions i evidentment el lloc d’entrenament ho és tot. Et passes cada dia 3 o 4 hores entrenant i si no estàs motivat es nota. I jo no estava tan motivat com sempre.

Creu que algun rival podria seguir el seu exemple?
Seria bastant lògic. Estar aquí m’ha ajudat a millorar una mica més aquests dos últims anys en què he pogut guanyar amb una superioritat amb què no ho havia fet abans.

Quants anys es veu manant al trial mundial?
Manant com ara és complicat. Hem tingut uns anys molt bons, cosa que ha passat en molt pocs esports. Sempre poden haver-hi lesions. Tinc dos anys més amb Repsol Honda i intentaré gaudir-los al màxim i després el meu objectiu és continuar perquè és el que més m’agrada. M’aixeco cada matí amb ganes d’entrenar, m’ho passo molt bé i és el que em manté amb energia per pensar que no se m’acaba i que em queden anys per davant.

Toni Bou guanyaria també amb una altra moto?
No ho sabem. Sé que vaig guanyar el Campionat d’Espanya i vaig fer tercer del món indoor amb la Beta, però era jovenet. Em va anar molt bé el canvi de moto. Crec que sí que estaria davant. Guanyant tants títols? És impossible de dir però crec que hauria guanyat mundials i hauria lluitat per està allà, seguríssim.

Com està la zona Toni Bou de Naturlandia?
Està en marxa. Hem d’anar a poc a poc. És un espai molt important per a un esportista de trial i per intentar explotar aquest esport que encara està per créixer. Estant jo aquí els més petits poden tenir una referència i si els puc ajudar, ho faré. Ho hem parlat amb Naturlandia i és la visió de futur que tenim.
Etiquetes
  • #5 D
    (14/08/20 14:59)

    Visca en Toni i el trial, NO feu cas dels comentaris superiors, fumegen rencunia, enveja i frustracio
    ESPOT99

    Respondre
  • #4 Madriu
    (16/09/16 13:32)

    Potser algú li ha d'explicar al Sr. Bou que circular en moto de trial per segons quins indrets està prohibit. Que no vinguin aquí a fer el que no es deixa fer en la resta de països europeus

    Respondre
  • #3 Arlequín
    (14/09/16 13:40)

    Es increïble fins on arriba el tenir diners i fama,jo pregunto ... jo puc pujar al Diari i entrenar amb la meva moto de trial ....? Avui dia ser intel·lectual no està de moda, està de moda ser un "campió" famós amb diners, i els mitjans de comunicació són els primers responsables d'aquest fenomen de masses.

    Respondre
  • #2 Saltimbanqui
    (14/09/16 13:17)

    La pasta és la pasta.

    Respondre
  • #1 aaaiiiinnsss
    (14/09/16 12:36)

    ser resident fiscal a andorra es una motivacio prou solida!!!

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts