Automobilisme

El francès Guillaumard brilla a la Pujada

Es va imposar dins del Campionat gal de segona divisió i va obtenir el millor temps escratx

El francès Guillaumard brilla a la PujadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès David Guillaumard (Dallara-Mercedes) va ser un dels grans protagonistes ahir de la segona i darrera jornada de la Pujada d’Ordino-Arcalís, que va decidir els vencedors en les diferents classificacions que hi havia en competició després de les dues últimes curses –dissabte es disputava la primera i els dos millors resultats comptaven per a la classificació final–.

Tot i que no va poder acabar la segona pujada del dia, Guillaumard dominava en la primera i es feia amb el primer lloc en la categoria A del Campionat de França de segona divisió. A més, obtenia el millor temps escratx d’entre els setanta participants, que li donava el Trofeu Joan Vinyes, instaurat aquest any en memòria del pilot andorrà, un dels grans noms de l’automobilisme del Principat. Joan Vinyes fill feia l’entrega del guardó en un moment emotiu.

A la resta de campionats i categories, a l’Espanyol va vèncer Pantxo Egozkue (Silver Car) en categoria 1 mentre que la segona i tercera van ser per a Javier Villa (BRC) i Humberto Janssens (Porsche), respectivament; al Campionat de Catalunya el triomf va correspondre a Sergi Pañella (Silver Car) en la categoria 1, amb l’andorrà Ramon Plaus (Speed Car) al tercer graó del podi –va ser segon en la segona categoria de l’Espanyol–. I en la segona categoria vencia Enrique Perelló (Ford Fiesta) amb un altre home del Principat, Gerard de la Casa (Seat Córdoba), en el segon lloc. A la segona categoria del Francès guanyava Nicolas Werver (Porsche 911). A Ordino va acabar el Trophée des Pyrénées, organitzat per l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i clubs propers, i que tenia altres pujades a França. El pilot de Montpeller Anthony Oya (Norma) l’ha guanyat.

Balanç positiu

Des de l’ACA, l’entitat organitzadora, es feia ahir un bon balanç del segon any d’una nova etapa per a la pujada, que es va recuperar el 2016 després de temps sense disputar-se. “Estem satisfets tot i que tenim clar que hem de seguir treballant i millorant coses. La seguretat en el tram final de traçat ens preocupa”, indicava el secretari general de l’ACA, Toni Sasplugas. S’aspira que la cita entri a la primera divisió francesa en un futur.

tracking