Automobilisme

La Pujada Ordino-Arcalís s'expandeix

Dobla gairebé la participació i vol arribar a la primera divisió francesa el 2018

La Pujada Ordino-Arcalís s'expandeixJAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ha fet una aposta clara per recuperar la velocitat en munta­nya, una disciplina que tradicionalment ha tingut força seguiment al Principat. Fruit del treball realitzat, l’entitat va presentar ahir la Pujada Ordino-Arcalís, que arribarà el cap de setmana amb tres pujades que puntuaran per al Campionat d’Espanya de muntanya, per al de França de segona divisió, per al Català de muntanya i per al Trophée des Pyrénées. L’ACA ha duplicat gairebé els pilots inscrits, arribant a la xifra de 73 equips per 39 de l’any passat. D’ells, 40 són vehicles dels diferents campionats d’Espanya i 33 conformen la representació de pilots francesos, que debuten enguany com a participants de la segona divisió. L’objectiu per a properes edicions és arribar al centenar de cotxes. Perquè això passi, l’Automòbil Club, presidit per Enric Pujal, aspira a fer entrar la Pujada en la primera divisió francesa l’any 2018. “Aquest és un projecte que s’ha d’anar assolint a poc a poc. El Campionat de França té molt prestigi i molts participants i hi ha un bon grapat d’organitzacions que també hi opten”, explicava ahir el secretari general de l’ACA, Toni Sasplugas.

La Pujada Ordino-Arcalís es presenta enguany amb diverses novetats i la seguretat per bandera. Pel que fa a la cursa, la més important és la reducció del quilometratge respecte al 2015 per fer una prova “més ràpida i explosiva”, amb un total de 4 quilòmetres de recorregut entre l’edifici l’Hortell i l’aparcament de la Coma d’Arcalís. No hi faltaran les 12 paelles que l’ACA vol que es converteixin en el signe d’identitat de la prova, que s’acabarà amb un final extremament ràpid.

Una altra de les novetats serà la institució del Trofeu Joan Vinyes, en memòria del pilot andorrà mort el desembre passat i que va ser el pilar d’una gran saga de l’automobilisme del país. El trofeu premiarà el guanyador absolut de la Pujada.

Un altre campionat que inclourà la Pujada és el Trophée des Pyrénées, que viurà la darrera cita després de les disputades a Quillan, Les Orgues d’Ille-sur-Têt, Alp 2.500 i Font-Romeu. L’ACA pretén que aquest trofeu, organitzat conjuntament amb clubs propers de França, esdevingui l’embrió d’un futur Campionat d’Andorra de muntanya.

Quant a participació, la gran festa de la velocitat del cap de setmana tindrà pilots de prestigi, com Javier Vila, guanyador l’any passat, o el francès David Guillaumard. Andorra estarà ben representada a la prova de casa, on no hi faltarà Edgar Montellà, jove pilot ACA, que s’està jugant el podi del Català de muntanya.

tracking