Futbol

La primera oportunitat

Andorra inicia avui la fase de classificació per al Mundial 2018 contra Letònia amb l’objectiu de tornar a puntuar

La primera oportunitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra inicia avui la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018 i aconseguir puntuar després de cinc classificatòries en blanc. Bona part de les esperances de l’equip de Koldo Álvarez passen pel duel d’avui contra Letònia a l’Estadi Nacional (20.45 h) i en el doble enfrontament contra les Illes Fèroe.

“Tots comencem la fase amb il·lusió perquè ens enfrontem a un rival contra el qual creiem que tenim possibilitats”, indicava ahir el seleccionador andorrà, que per poder obtenir un resultat positiu contra els letons considerava que “aconseguirem ser un equip competitiu si estem dins del partit durant molts minuts. Els objectius no s’han de fixar amb el cap, sinó amb el cor, i el cor ens diu que hem de sortir a guanyar. Com sortim a guanyar cada partit”. Sobre el combinat que entrena Marians Pahars, Koldo en va destacar el poder ofensiu i la capacitat per moure la pilota a gran velocitat. Uns arguments que el tècnic espera poder contrarestar: “Tenim un equip molt millor ofensivament i defensivament que en fases anteriors i molts més recursos. Només ens falta tenir la sort que ens permeti créixer en confiança.”

El seleccionador letó, per la seva banda, no amagava que l’objectiu del doble enfrontament contra Andorra i les Illes Fèroe és sumar els 12 punts en joc, però assegurava que el seu equip arriba conscient que haurà de competir per endur-se la victòria. “Hem vist partits d’Andorra i sabem el que ens trobarem. És un equip que fa molt de temps que està junt, on els jugadors es coneixen molt, i això ens obligarà a donar el cent per cent”. Pahars indicava que l’equip arribava cansat pel desplaçament després de jugar divendres a Luxemburg, però no es mostrava preocupat per la gespa artificial de l’Estadi Nacional, acostumat a jugar en superfícies similars, ni per l’alçada. Pahars va afirmar, a més, que accepta el repte de portar el pes del partit i ha preparat l’estrena contra Andorra a consciència amb amistosos contra Gibraltar i Luxemburg, que els letons han saldat amb victòries per 0 a 5 i 1 a 3. “En el futbol la pilota no sempre ho és tot, però estem preparats per tenir-la i dominar el partit. Per sort tinc un equip que se sent còmode quan té la pilota i també quan no la té”, assegurava l’exjugador del Southampton anglès.

El partit contra Letònia serà especial per a Ildefons Lima, que amb tota probabilitat disputarà el seu partit 101 com a internacional i en els prolegòmens serà homenatjat pel centenari assolit fa un parell de mesos contra Estònia, precisament el rival de la seva estrena amb la samarreta andorrana. Un homenatge retallat, ja que el defensa rebrà la medalla commemorativa però haurà d’esperar per tenir la gorra que entrega la UEFA. Amb molèsties a l’esquena, Ilde afirmava ahir trobar-se en condicions per ser avui a l’onze de Koldo i deia que encara aquesta nova fase classificatòria amb il·lusió però sense pressió per puntuar. “Serà complicat, les nostres possibilitats són les que són i passen pels partits contra Letònia i les Illes Fèroe, i ho intentarem”.

Avui també es disputen la resta de partits del grup, entre els quals destaca l’estrena oficial de Portugal com a campiona d’Europa. Encara sense Cristiano Ronaldo, visita el Saint Jakob-Park de Basilea per enfrontar-se a una Suïssa que vol perfilar-se com a alternativa als de Fernando Santos. L’Illes Fèroe-Hongria completa la primera jornada.

LA SELECCIÓ SUB-21 TANCA EL PREEUROPEU A ITÀLIA

La selecció andorrana sub-21 tancarà avui la fase de classificació per a l’Eurocopa de Polònia davant Itàlia (La Spezia, 18.30 hores). El combinat dirigit per Justo Ruiz es trobarà davant una selecció italiana que té molts números per garantir-se el bitllet per a la fase final. Andorra va plantar cara en el partit de la primera volta, en què va cedir a l’Estadi Comunal per culpa d’un solitari gol de Cerri ben avançada la segona meitat. Els jugadors andorrans miraran d’oferir la màxima resistència i acabar el Preeuropeu amb bon regust de boca. L’equip ve de perdre contra Lituània per la mínima després d’un enfrontament en què l’empat hauria estat un resultat més ajustat al joc dels dos equips.

tracking