Copa del món de BTT

Julien Absalon, campió per la porta gran

El francès guanya a Vallnord i certifica la setena victòria a la general de la Copa del Món

Julien Absalon, campió per la porta granFernando Galindo

Julien Absalon va fer encara més gran la seva llegenda a Vallnord 2016 segellant el setè títol de la Copa del Món amb la tercera victòria de la temporada, per davant del txec Odrej Cink, un dels grans animadors de la jornada, i de l’espanyol Pablo Rodríguez. A la categoria femenina, Jolanda Neff es va endur la victòria a la darrera cita de la temporada i Catharine Pendrel el títol gràcies a la tercera posició.

Absalon arribava a Vallnord, on el setembre passat va ser segon en el Mundial celebrat al mateix circuit, amb el títol encarrilat i va tancar-lo com ho fan els més grans: amb una victòria. El txec Cink va ser el primer animador de la jornada acompanyat pel medallista a Rio Carlos Coloma. El francès i Nino Schurter, campió olímpic i del món aquest 2016 que esgotava les seves poques opcions al triplet esperant una errada del seu rival que no va arribar, seguien de prop els capdavanters. Amb Coloma fora de tota opció, el cop definitiu a la cursa i el campionat va arribar amb la punxada del suís a tres voltes del final. Un intercanvi de papers amb la prova olímpica, on Albsalon va perdre tota opció al tercer or amb una punxada de bon inici. Sense Schurter, el francès va prendre la iniciativa i va endur-se amb autoritat la tercera prova de la temporada. “És el millor coronament que podia demanar a la temporada”, indicava el campió, que va qualificar el traçat de Vallnord de “realment fantàstic” i “un dels millors del món i dels meus preferits, dur i exigent, però que es gaudeix moltíssim”. Vallnord 2016 també va suposar el comiat de la Copa del Món, als 38 anys, de José Antonio Herminda, que va creuar la línia d’arribada encaixant les mans amb Nino Schurter, abans de rebre l’homenatge dels seus companys d’equip i els nombrosos aficionats congregats a la meta.

Més oberta arribava a la final de Vallnord la categoria femenina, on la danesa Annika Langvad només disposava de 56 punts de marge sobre Catharine Pendrel. La canadenca, pocs dies després de penjar-se el bronze olímpic, va sumar el tercer títol de la Copa del Món en aconseguir la tercera posició, per darrere de Jolanda Neff i Gunn-Rita Dahle. Langvad només va poder ser tretzena. “El circuit és absolutament ideal, un dels més atractius en què he competit, m’encanten totes les zones”, declarava Jolanda Neff.

Ahir també es van decidir els títols sub-23. El suís Marcel Guer­rini es va endur la victòria i el francès Titouan Carod, el títol, mentre que a la categoria femenina, triomf i victòria a la general per a la també suïssa Sina Frei.

GUY DIAZ; ADÉU A LA COPA DEL MÓN

Amb l’objectiu aconseguit d’aguantar durant quatre voltes el ritme dels millors corredors del món, Guy Diaz es va acomiadar ahir a casa de la Copa del Món. Vallnord 2016 serà la seva última prova al campionat. “Estic molt content perquè he baixat molt millor a la zona tècnica i he pogut fer una volta més que l’any passat. He donat el màxim i he gaudit de la gent i tots els familiars, amics i companys que m’han vingut a animar”, comentava l’andorrà. Sobre la cursa, Guy Diaz explicava que “aquí sempre se surt molt fort i m’he sentit una mica fora de ritme, així que he decidit regular una mica. Aquest any, en estar sec, no hi ha hagut tants talls al principi això ha fet que el ritme hagi estat molt més alt que l’any passat.