Ciclisme

Esteban Chaves 'puja' al podi després de l'Aubisque

El resident Esteban Chaves es va col·locar ahir a la tercera posició de la classificació general de la Vuelta a Espanya després de l’etapa reina disputada als Pirineus francesos amb arribada a l’Aubisque. El colombià de l’Orica BikeExchange, que ja va ser segon a l’última edició del Giro d’Itàlia, es va col·locar a 2’01” del líder de la general, el seu compatriota Nairo Quintana, que manté 54” de marge sobre el segon classificat, Chris Froome.

El del Movistar va provar sort sis vegades en el darrer port de la jornada però el britànic de l’Sky, conservador, va dedicar-se a resistir els atacs de Quintana coneixedor de l’avantatge que li atorga la contrarellotge de l’antepenúltima jornada si resisteix a la muntanya. A la Camperona i els llacs de Covadonga, Froome va cedir respecte al colombià però després de la demostració de força a Peña Cabarga va evidenciar que tot i estar lluny de la versió mostrada al Tour pot tenir-ne suficient per sumar el doblet. Els grans perjudicats de la jornada van ser Alejandro Valverde, que va caure del podi, i Alberto Contador, que va cedir 2’07” i és sisè a 3’28” de Quintana.

L’etapa va caure en mans de l’holandès Robert Gesink, que després d’una llarga escapada va deixar enrere en els darrers 200 metres els seus dos companya d’aventura, Kenny Elissonde i Egor Silin. Entre el neerlandès i els favorits va creuar la línia de meta Simon Yates, ara quart a la general a 16” d’Esteban Chaves.

Els corredors afrontaran avui una etapa de 118,5 quilòmetres entre Sabiñánigo i l’estació d’esquí de Formigal amb dos ports de tercera i segona categoria abans de l’ascens final a los Santos, de primera.