BTT

El descens obre la competició a Vallnord

Més de 260 ‘riders’ participaran a les rondes de classificació per a les finals de demà

El descens obre la competició a VallnordC. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La competició arriba avui a la Copa del Món de BTT de Vallnord, després de la jornada d’entrenaments d’ahir, amb la disputa de les rondes classificatòries del descens en què seran presents tres dels quatre riders andor­rans que participaran a la darrera cita de la temporada: Guillem Casal, Albert Baliralo i Blanca Aracil.

La rider serà, precisament, l’encarregada d’obrir la participació andorrana a Vallnord en una classificatòria femenina que es posarà en marxa a les 13.00 hores. Abans, a partir de les 12 hores, els júniors masculins aixecaran el teló de la jornada. Blanca Aracil, que competirà a la categoria júnior, intentarà –a partir de les 13.45 hores– encarar la prova amb aspiracions de provar-se i amb ganes de passar pàgina a l’accidentada participació marcada per les caigudes al Campionat del Món de l’any passat.

A les 15.14 hores arribarà el torn de Guillem Casal i tot just un minut després el d’Albert Barilaro a la prova absoluta masculina, que comptarà amb un total de 169 riders que lluitaran per les 80 places de la final de demà. El líder de la general, el nord-americà Aaron Gwin, serà l’encarregat d’obrir la classificatòria en un circuit més ampli i encara més ràpid que el del Mundial de l’any passat, seguit dels seus principals rivals a la lluita pel títol, el britànic Danny Hart i Troy Brosnan. L’australià Troy Brosnan va ser el més ràpid en els entrenaments d’ahir amb un temps de 4’19”563, per davant de l’alemany Bernard Kerr (a 0”588) i el francès Florent Payet (a 1”237), en uns entrenaments que no van comptar amb la presència de Gwin.

També ahir la Unió Ciclista Internacional va donar el vistiplau al circuit de cross-country, que acollirà les finals de diumenge. Unes finals en les quals no hi serà finalment el txec Jaroslav Kulhavy. El medallista de plata als Jocs Olímpics de Rio i segon classificat també al Campionat del Món de Novo Mesto, sense opcions per lluitar per la general, va desestimar finalment la seva participació pels problemes que arrossega des de fa mesos a la mà i que el van obligar a passar pel quiròfan.

Qui no es perdrà la cita a Vallnord serà el francès Julien Absalon. El sis vegades campió de la Copa del Món arribarà avui al país per certificat el seu setè títol, que podria unir a cinc Mundials i dos ors olímpics. El francès tindrà el seu primer contacte amb el circuit on l’any passat es va penjar la plata mundialista a partir de les 13 hores, quan començaran els entrenaments de cross-country.

L'EQUIP COMMENÇAL-VALLNORD, PREPARAT PER CÓRRER A CASA AMB PLE DE FIGURES

Ahir va tenir lloc la presentació de l’equip Commençal-Vallnord, que comptarà amb la presència de George Brannigan, Gaëtan i Thibaut Ruffin, Gaëtan Vigé –que participarà a la categoria júnior–, Myrian Nicole i Rémi Thirion, guanyador de la prova de descens a Vallnord el 2013.

L’acte va comptar amb la presència de David Baró, cònsol major de la Massana, i Max Commençal, director de l’equip que porta el seu nom. Baró i Commençal van voler fer especial èmfasi en la importància de tenir un equip amb el potencial del Commençal-Vallnord, amb base a Andorra, en l’estratègia d’esdevenir seu permanent de la Copa del Món i acollir noves proves de l’UCI en el futur. “Passegem pel tot el món lluint el nom de Vallnord i el que volem és fer conèixer el que jo crec que és el millor ter­reny del món per a la pràctica de la BTT”, indicava Max Commençal. Per la seva banda, Josep Marticella, director de Vallnord Pal-Arinsal, va assegura que el gran repte és que la prova sigui votada la millor de la temporada pels participants per tercera vegada.

tracking