Reportatge

Canvi de pilotes

Dídac Martínez ha deixat aparcat el rugbi per iniciar un nou repte en el futbol. L'Atlètic d'Escaldes ha trucat a la seva porta i l'exentrenador del VPC ha pujat al carro de la pilota rodona

Canvi de pilotes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per a molts puristes del rugbi pot semblar una heretgia: canviar la pilota oval per la rodona de futbol. Això és el que ha fet Dídac Martínez. L’exentrenador del VPC Andorra ha decidit obrir una nova etapa amb l’Atlètic d’Escaldes, de la segona divisió de la lliga nacional. Allí s’encarrega de la preparació física del primer equip i donarà un cop de mà al tècnic, Luis Carlos Gonçalves. “L’entrenador és company de feina i em va dir que buscava algú que l’ajudés en la preparació física. I m’ho va demanar. ‘Per què no vens?’ I no m’hi podia negar. Com que estava avorrit a casa sense fer res relacionat amb l’esport i ja tenia ganes de competició li vaig dir que endavant”, explica Martínez.

L’extècnic del VPC va iniciar a principis de mes a Ordino la seva nova etapa. “Va bé. L’única cosa és que he d’aprendre a poc a poc com adaptar el treball físic amb la presència de la pilota. La base és la mateixa, però cal adaptar-se a les especificitats del futbol”, raonava. Martínez està il·lusionat amb el nou projecte. “A mi el que m’agrada és la competició, els entrenaments de la setmana i els partits. El nou club de rugbi d’Encamp està molt bé pel que fa a formació, però un cop estava creat... jo prefereixo la competició. També podria haver mirat d’entrenar a França, però tampoc es pot viure d’això. Així que l’Atlètic d’Escaldes m’ha ofert aquesta possibilitat i per a mi és un nou repte”. Martínez assegura que “el futbol sempre m’ha agradat, com a tothom, suposo. I ara el podré viure de prop”.

L’equip escaldenc, que va acabar tercer la temporada passada a la lliga Biopshere, entrena tres dies per setmana i té com a objectiu l’ascens, del qual es va quedar a prop en l’últim intent. Dos punts el van separar de la promoció per pujar, que va jugar el Carroi. Ara, amb l’ajuda d’un pes pesant del rugbi, vol reeixir.

tracking