BTT

Bona sintonia per renovar la Copa del Món a Vallnord

Vallnord i la UCI evidencien les bones relacions encarades a portar la Copa del Món més enllà de l’actual acord fins al 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La darrera prova de la Copa del Món de BTT 2016 s’obre avui oficialment amb la disputa dels primers entrenaments i amb l’objectiu de repetir l’èxit organitzatiu del Mundial de l’any passat. Vallnord té assegurada la continuïtat de la competició durant els propers dos anys i espera que la bona sintonia amb la Unió Ciclista Internacional (UCI), que va quedar palès en l’acte de presentació de la cita celebrat ahir, porti aquesta i altres competicions al país més enllà de l’acord actual.

“Cap de les seus té un contracte firmat per a deu anys, no és el model de la UCI. Ja és força excepcional tenir un contracte assegurat per a tres anys. Hem de seguir així, pas per pas, i anar signant renovacions en base a la bona feina feta”, indicava el cònsol major de la Massana, David Baró, que va parlat també “d’un projecte de país”, molt valorat per l’ens internacional. En aquest sentit, Simon Burney, coordinador de BTT de la UCI va destacar la seva confiança en l’organització andor­rana, plasmada en el fet que Vallnord hagi estat escollida com la darrera de les nou cites del calendari. “Cada any hem vist millores. Vam estar molt satisfets del resultats dels Campionats del Món de l’any passat i serem feliços de continuar venint sempre que ens vulguin”. Millores que s’expliquen des de la feina feta per l’organització que enguany, per exemple, com va indicar Josep Marticella, director de Vallnord Pal-Arinsal, ha visitat tres seus del campionat per observar-ne els mètodes de treball, entre elles la de Mont-Sainte-Anne al Canadà, la més veterana del calendari amb 26 anys a les espatlles.

553 corredors, procedents de 27 països i amb representació dels cinc continents, seran presents durant els propers quatre dies al Principat, entre ells figures com Julien Absalon, Nino Schurter, Greg Minnaar, Carlos Coloma o Rachel Atherton, confirmades dimarts. Tots ells gaudiran de la versió millorada dels traçats ideats per al Mundial de l’any passat. “Venim amb un historial que fa que els propis corredors defineixin aquest recorregut com una de les millors pistes del món en BTT, especialment en descens”, comentava el director d’Ocisport, Albert Balcells. Entre les principals novetats de l’edició d’enguany, en destacava el camí paral·lel ideat en el traçat del descens que permetrà als espectadors poder gaudir del recorregut de la prova de descens des de qualsevol punt del circuit. També s’han habilitat nous punts de control i noves zones que permetran a les televisions una millor cobertura de l’esdeveniment.

S’esperen 35.000 espectadors, segons les estimacions fetes després del darrer pas de la competició pel país, el juliol del 2013, dates que, sobre el paper, afavorien una major assistència, que des de l’organització s’espera que quedi compensada per l’atractiu competitiu d’una prova que decidirà la major part dels títols.

PROVA 200:El XCO estarà de celebració

La prova de cross-country de diumenge serà especial en el marc de la Copa del Món de la UCI. Vallnord acollirà la cursa número 200 de la història de la competició des que es va posar en marxa a Itàlia l’any 1991. Simon Burney va explicar ahir que no es portaran a terme actes especials per celebrar l’efemèride, però els vencedors de la prova rebran una placa commemorativa com a recordatori d’una data especial.

Bona sintonia per renovar la Copa del Món a Vallnord

Bona sintonia per renovar la Copa del Món a Vallnord

tracking