BTT

Cartell de luxe

Les principals figures del panorama internacional confirmen la seva presència a les diverses proves del cap de setmana a Vallnord

Cartell de luxeXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vallnord encara la recta final per a la celebració aquest cap de setmana de la novena i última prova del calendari de la Copa del Món de mountain bike 2016, a la qual s’arribarà amb la major part dels títols en joc oberts. Ahir es tancava el termini d’inscripcions dels participants i les principals figures del panorama internacional van confirmar la seva presència al Principat.

Com preveia l’organització, els sis medallistes olímpics en els dar­rers Jocs de Rio competiran aquest cap de setmana a Vallnord. Nino Schurter, flamant or a la ciutat carioca i actual campió en el Mundial disputat a Novo Mesto a principis del passat mes de juliol, encapçala el cartell del cross-country masculí. El suís, cinc vegades campió del món i en altres cinc de la general de la Copa del Món, es trobarà de nou amb el txec Jaroslav Kulhavy, segon classificat a Rio i Novo Mesto, tot i que el seu principal rival serà el francès Julien Absalon, que arriba a la darrera prova líder de la classificació. Carlos Coloma, bronze a Rio, també serà a Andor­ra encapçalant una delegació espanyola en la qual destaquen la presència del veterà José Antonio Hermida, de 38 anys, i el també olímpic David Valero.

Les tres medallistes al Brasil, Jenny Rissveds Maja Włoszczowska i Catharine Pendrel també seran presents a la darrera prova de la temporada, així com la líder de la classificació i darrera campiona del món, Annika Langvad, que després de la prova a Mont-Sainte-Anne es jugarà el títol amb només 56 punts de marge sobre la canadenca Pendrel.

Tenir el títol a la butxaca no ha frenat la gran dominadora del descens femení, Rachel Atherton, a l’hora de tornar al país on fa només dotze mesos es va enfundar el mallot de l’arc de Sant Martí per tercera vegada. La britànica buscarà, a més, prolongar el rècord de la competició amb la tretzena victòria consecutiva en una cita de la Copa del Món. En la prova masculina, els cinc primers classificats d’una modalitat que lidera el nord-americà Aaron Gwin també van confirmar la seva presència a la prova.

Avui, a primera hora del matí, els responsables de la Unió Ciclista Internacional (UCI) visitaran els circuits que durant la jornada d’ahir van rebre els darrers retocs. A la tarda arribarà el torn dels riders. Tant en el cross-country com en el descens s’utilitzaran els recorreguts ideats per a la disputa del Mundial 2015, amb millores en els traçats i en els accessos del públic. Demà serà el torn per als entrenaments i divendres es duran a terme les rondes classificatòries de descens per a les finals del dissabte.

tracking