TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Bàsquet

Walker, Jelinek i Antetokounmpo, ambiciosos

Walker, Antetokounmpo i Jelinek, nous exteriors del MoraBanc, volen guanyar-se espai en el campionat espanyol

Walker, Jelinek i Antetokounmpo, ambiciososXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la setmana passada es presentaven dos interiors experimentats, ahir era el torn de la línia exterior i la joventut. El nord-americà David Walker (22 anys), el grec Thanasis Antetokounmpo (24) i el txec David Jelinek (25) eren protagonistes d’un MoraBanc Andorra que fa una setmana que treballa.

Per als dos primers, alers de diferents perfils, aquesta serà la seva primera experiència a l’ACB, mentre que Jelinek, escorta polivalent, busca una segona oportunitat en la competició espanyola, on va estrenar-se ben jove i on arriba més fet. Esperen un exercici d’èxit en el que saben que el triomf de l’equip hauria de ser el seu. “Sóc tirador, però també puc pujar la bola i jugar bé en defensa. Espero aportar això, estic molt il·lusionat”, comentava Walker, que arriba de la lliga universitària i agraïa al club la confiança que ha dipositat en ell. “Posaré passió, jugaré dur cada partit, vull aportar molt cor i un estil diferent que faci venir la gent al pavelló”, s’expressava Antetokounmpo, que ve de la lliga de desenvolupament de l’NBA –a la millor lliga del món va jugar dos partits amb els Knicks–. Jelinek, que a l’ACB debutava la temporada 2009-10 amb el Joventut, es veu més experimentat. “He millorat en confiança, a creure en mi mateix. Em sento més còmode jugant la pilota i crec que entenc més els companys”, explicava.

Les primeres impressions andorranes de la tripleta són bones. “M’agrada molt el fred, de debò”, indicava Antetokounmpo traient un somriure dels companys. Parlava de guanyar, al cap i a la fi és l’objectiu de tots, però afegia que “al final del dia el millor és crear un equip. L’objectiu és que allà on estigui l’Andorra els aficionats vegin un equip dur, lluitant fort. M’agradaria que es construís quelcom bonic”. De moment, diuen, a l’equip es respira ganes de fer coses importants. “És un equip jove, que ha de treballar, però si ho fem bé podem sorprendre”, opinava Jelinek. La Copa del Rei i els play-off van estar en el discurs de tots tres, tot i que com deien els companys Nacho Martín i Oliver Stevic cal anar pas a pas. El director esportiu, Francesc Solana, destacava la gana amb què arriben tots tres i demanava paciència per a l’adaptació de Walker i Antetokounmpo.

L’aler pivot georgià Beqa Burjanadze, amb la seva selecció, i el base francès Andrew Albicy són els fitxatges que falta per escoltar d’un MoraBanc Andorra que desprèn sensacions regeneradores.

Walker, Jelinek i Antetokounmpo, ambiciosos

tracking