Albert Ferré

“Volem eixugar el deute sense perjudicar interessos esportius”

“Volem eixugar el deute sense perjudicar interessos esportius”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De Sant Julià, 49 anys d’edat, treballa de dependent i des de fa ben poc és el nou president de l’FC Andorra, al que creu que pot treure de la crisi juntament amb la seva junta.

Com s’embarca en un club amb una situació tan delicada?

No volem que desaparegui. No som els salvadors de la pàtria però per a nosaltres és molt trist que el club més antic del Principat se n’anés en orris per la mala gestió de directives anteriors.

Quin deute toca afrontar i de quina manera ho faran?

Se’n va entre 250.000 i 300.000 euros. El que està a la Batllia està judicialitzat i quan surti sentència ja es veurà.

Intueix que al final de tot haurà de respondre el club?

Qui ha de fer front als pagaments és el club, sigui la directiva que sigui. La nostra, la de Lluís España, les anteriors... Qui està al davant sap que ha d’afrontar-ho. L’única cosa que hi ha claríssima és un crèdit al banc avalat per cinc persones, avaladors solidaris. Està a nom del club i si el club no hi pot fer front el banc el pot executar amb els avaladors. Són 135.000 euros.

Com es pot salvar tot això?

Hi ha hagut una manca de gestió en l’àmbit de club bestial i ho volem canviar. Calen patrocinadors, col·laboradors, socis... No pot ser que un club amb tanta història tingui una llista de vint socis. Ens plantegem començar de zero sabent que tenim una motxilla al darrere d’ics diners.

Amb la subvenció de Govern i els diners de la UEFA n’hi ha prou per afrontar tot això?

Sí. Dels diners de la UEFA per a les convocatòries d’internacionals hi comptem cada quatre anys. Fins ara no hi ha hagut un pla de viabilitat per al deute i nosaltres l’intentarem fer a cinc o deu anys. Al nostre cap hi ha eixugar el deute sense perjudicar els interessos esportius. I el que no pot ser és que cada any en comptes de reduir hi hagi més deute.

Per exemple, pel que fa a socis quines previsions tenen?

Calculem que podem arribar a 200 socis i s’està parlant amb possibles patrocinadors a veure què es pot tancar. Per tot el que va passar amb el procés electoral i la junta electoral ens hem retardat un mes, i començar a l’agost és més complicat. Al club li ha faltat seriositat d’uns anys cap aquí i es nota quan busques patrocinis o socis, i no vull personalitzar Lluís España.

Es deia que s’havia interessat pel club gent de fora?

Ens ha arribat, però és una opció que ara està descartada perquè la llei andorrana no ho permet. I la junta actual gestionarem els recursos del club i es descarta que ningú hi posi diners. La subsistència del club no passa perquè un Tío Gilito, d’Andorra o de fora vingui i posi diners.

L’Andorra segueix sent especial per a molts futbolistes.

Està clar que per molt que vulguis tirar les coses endavant si no hi ha un equip de jugadors i tècnics al darrere no pots fer res. Els jugadors econòmicament no surten beneficiats jugant a l’Andorra tenint les ofertes que hi ha a la lliga nacional.

S’han ajustat sous a la baixa?

Sí, la gent ho ha acceptat. Això demostra molt de la seva part.

Primera catalana és la categoria de l’equip?

Pot estar més amunt. La nostra intenció és que la base gran de l’equip sigui gent del país, que els de fora millorin el que hi ha, i si el sostre és primera catalana, tercera, segona B o segona catalana hem de procurar estar allà.

Què li agradaria que digués la gent sobre l’FC Andorra a final de temporada?

Que s’han fet bé les coses.

tracking