Futbol sala

Obligats a conviure

El CE Sant Julià es posa en marxa en una temporada marcada per l’aparició del nou equip de la federació que també competirà a Catalunya

Obligats a conviureXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Esportiu Sant Julià va començar ahir a preparar una nova temporada marcada per l’entrada en el panorama del futbol sala nacional del nou equip de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), que també competirà a Catalunya, a la primera divisió, dues categories per sota dels lauredians. Les converses mantingudes entre les dues parts des de l’anunci dels plans de la FAF per establir un acord de col·laboració no van trobar una via d’entesa, però des del club s’assegura que el nou escenari no altera els seus plantejaments establerts.

“Nosaltres som un club que fa moltíssims anys que treballem exclusivament la formació de jugadors, que treballem amb la base i tenim la majoria dels nostres equips en les màximes categories catalanes. El gros del primer equip segueix, així que no ens hem vist afectats”, indicava el tècnic lauredià Jorge Dias, tot i veure com un dels juvenils amb presència regular al primer equip la passada temporada, Dani Alves, decidia canviar d’aires i optar pel nou Enfaf, com han fet els seus companys al juvenil Marc Ibáñez i Gerard Raventós. Tot i la manca d’entesa, el conseller d’Esports de Sant Julià, Pere Pràxedes, assegurava que “les converses van ser positives. La federació tenia un objectiu i nosaltres volíem donar continuïtat al nostre club. Al final no es va trobar una via d’entesa però el Sant Julià sempre estarà al costat de la FAF amb l’objectiu que el gran beneficiat sigui el futbol sala nacional”.

El Sant Julià es va posar en marxa amb una plantilla de dotze jugadors, que respecte a la temporada passada a més de Dani Alves, ha patit les baixes de Nuno Dias, retirat, del màxim golejador Eliseu Ribalta, que torna al Solsona després de dues temporades, i del porter Aitor Rubio, que tot i els problemes físics que el van obligar a perdre’s bona part de la temporada passada seguirà en actiu a la lliga nacional a les files de l’FC Encamp. Sortides que han estat cobertes amb l’arribada de Kevin Santos, el retorn de Cristian Gonçalves i la incorporació definitiva de Javi Calvo, exjugador de l’Alcorcón de la segona B espanyola que en el tram final de la passada temporada ja es va entrenar amb l’equip. Jorge Dias també va confirmar que el club podria incorporar Fran Baiges, procedent de l’Aldea, en espera de concretar la seva situació personal i que de no tancar-se aquesta opció es buscaria un nou reforç de perfil similar.

Pel tècnic, l’objectiu de l’equip ha de ser un any més mantenir la categoria però sense deixar d’aspirar a més. “L’any passat va ser un any complicat pel canvi generacional a l’equip però vam aconseguir salvar-nos amb solvència. Enguany l’objectiu ha de ser el mateix i a partir d’aquí la temporada dirà”. L’equip debutarà a la lliga el proper 24 de setembre a la pista del Pallejà i abans disputarà quatre partits amistosos. El dar­rer, a falta de confirmació, contra el Ripollet el 17 de setembre en una jornada que servirà per tal de presentar la base del club coordinada per Òscar Balcells, que va voler destacar la feina feta amb prop de 200 jugadors.

tracking