Curses de muntanya

Germans i equip

Una mala jornada a Suïssa resta opcions als germans Òscar i Marc Casal de finalitzar la temporada en posicions de podi

Germans i equipFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sort no va estar ahir del costat dels germans Òscar i Marc Casal que només van poder acabar a la setzena posició i la quinzena posició, respectivament, la Matterhorn Ultraks, disputada a la localitat suïssa de Zermatt, sisena cita de la temporada del Campionat del Món de curses de muntanya en la modalitat Sky.

Òscar i Marc Casal van creuar plegats la línia de meta amb un temps de 5 hores 23 minuts i 11 segons després de realitzar plegats els 46 quilòmetres, amb 3.600 metres de desnivell, de l’exigent recorregut suís que les dures condicions meteorològiques i la pluja final van fer encara més trencador. “Ha estat una cursa molt dura, les sensacions no ens han acompanyat. Prop del quilòmetre 23 he començat a notar problemes musculars i amb el Marc hem decidit acabar junts en recorregut per fer el millor temps possible i aconseguir sumar el màxim de punts. La unió fa la força”, sentenciava Òscar Casal, que explicava que en els darrers quilòmetres, problemes intestinals també van condicionar la cursa del seu germà Marc.

Els corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme van creuar la línia de meta a 36’10” del vencedor, el suís Marc Lauenstein (4 h 47’01”), que va superar en gairebé cinc minuts el seu compatriota Christian Mathys (4 h 53’03”). El nepalès Tirtha Tamang va completar el podi a 6’02” del guanyador, mentre que els immediats perseguidors dels germans Casal a la general, els espanyols Hassan Ait Chaou i Pablo Villa van aconseguir la quarta i la setena posició i assalten els primers tres llocs d’una general que lidera amb comoditat l’italià Pavel Pivk, absent ahir a Suïssa. “Era un cursa que no s’ajusta a les nostres característiques amb molt espai per cór­rer i menys ascens, al contrari de la cursa al Comapedrosa. L’objectiu era estar prop del temps d’ara fa dos anys, 5 hores i deu minuts, i no ha pogut ser. Queda una mica de mal sabor de boca, però he de valorar el que he fet de moment aquesta temporada amb dos quarts llocs que m’han permès arribar amb opcions de podi a aquestes curses finals, que era impensable a començaments d’any. La valoració de la temporada només pot ser molt bona”.

Tot i la petita davallada anímica, Òscar Casal encara té en ment disputar les dues darreres cites del calendari, The Route 28K Montana, als Estats Units, el 3 de setembre, i la Limone Extrem a Itàlia, una prova decisiva que puntua un 20% més que la resta, el 15 d’octubre, per aconseguir la posició més alta possible a la classificació. Un camí que també seguirà en un any històric per a la FAM Ferran Teixidó, líder de les Vertical Series amb 287 punts, que també disputarà la resta de cites de la temporada; la primera a Lone Peak, als Estats Units, i abans d’acabar l’any també a la Limone Extre.

tracking