Un riu d'il·lusions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb només 18 anys, Aritz Aguayo ja suma quatre mundials juvenils i pensa en el seu salt a l’absolut. El competidor del Principat va ser un dels sis integrants de la selecció espanyola que recentment va participar en el Mundial de pesca amb mosca a Galícia, on l’equip va finalitzar cinquè a la classificació general i l’Aritz va ser vuitè a l’individual.

Una mala tercera jornada va condicionar la seva actuació després d’arribar a ocupar la tercera posició a l’inici del campionat. “És una prova amb molt de nivell, amb els millors del món i estar bona part de la competició en posició de medalla és per estar content tot i el resultat final”, assenyalava. L’afició per la pesca la va adoptar del seu pare, practicant d’aquest esport des de fa més de dues dècades. Amb sis anys va agafar la canya per primera vegada i amb vuit, ja competia. “T’enganxa de seguida. Et mous per llocs diferents, veus els rius, els paisatges i el bon ambient que hi ha”, indica.

Sense el suport necessari a Andor­ra, Aritz Aguayo competeix per la federació espanyola amb llicència catalana. Els bons resultats al campionat d’Espanya el van portar al Mundial per mèrits propis. El proper repte és el salt a la categoria absoluta i ser present al campionat mundial d’Eslovènia o a l’europeu de Portugal. “Serà complicat. Hauré de seguir el mateix nivell per ser-hi, però ho afronto amb il·lusió i ganes, amb la intenció de fer-ho el millor possible i si no pot ser pensar a classificar-me per al Mundial o l’Europeu més endavant”, indica.

tracking