El Barça torna a guanyar al Sevilla i s'endú la Supercopa

El Barça torna a guanyar a Sevilla i s'endú la Supercopa

Dos gols d'Arda Turan i un altre de Leo Messi van segellar anit la golejada del Barça davant el Sevilla en la tornada de la Supercopa d'Espanya (3-0) i van donar als blaugranes el primer títol de la temporada, l'únic que li faltava a Luis Enrique com a tècnic del conjunt català.

El preparador asturià, ja havia guanyat amb el Barça dues Lligues, dues Copes del Rei, una Lliga de Campions, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs, i només li falta el d'ahir per completar el seu palmarès, dos anys després d'aterrar a la banqueta del Camp Nou. Va aconseguir fer-ho en una nit relativament plàcida per als seus homes, perquè l'empenta visitant només es va fer notar els primers minuts del xoc, i amb un onze que va registrar a sis canvis respecte al partit d'anada.

Amb Iniesta i Mathieu lesionats en l'anada, Lucho va posar al camp als quatre fitxatges d'aquesta temporada -menció especial per al partit de Umtiti i Digne- i va donar descans a alguns il·lustres de la vella guàrdia com Piqué, Rakitic o Luis Suárez.

Sampaoli, obligat per les nombroses baixes que ha anat acumulant l'equip en aquesta pretemporada, sobretot en la línia defensiva, també va fer diversos canvis respecte al partit del Sánchez Pizjuán i va deixar a la banqueta la pólvora de Vitolo i Vietto, que van sortir a mitja segona meitat.

I és que, amb la final gairebé decidida després del 0-2 del primer acte, tots dos tècnics van confeccionar els seus onzes pensant en el debut de Lliga de dissabte.

Tot i així, el Sevilla va arrencar molt millor que el Barça. En cinc minuts, Ben Yedder va obligar a lluir-se a Bravo en dues ocasions, encara que la seva segona rematada -un cop de cap que el xilè va desviar a travesser- finalment va ser anul·lat per fora de joc.

El conjunt andalús va sortir a buscar a dalt els blaugranes, a disputar-li la pilota, com li agrada al seu nou tècnic. Fins Mascherano, exigit per la pressió visitant, gairebé es marca un gol en pròpia porta en una estranya cessió en els primers compassos de la trobada.

Els nervis locals van acabar amb la primera aparició de Messi entre línies per filtrar una passada de gol a Arda Turan, que va batre de xut creuat a Sergio Rico als deu minuts de partit.

A partir d'aquí, els de Luis Enrique van dominar amb comoditat. Messi va estar a punt de fer el segon en un xut que va fregar el pal després de rebre, de primeres, una pilota d'Aleix Vidal, avui el lateral dret de l'equip.

André Gomes va tirar desviat des de la frontal poc després. Però el Sevilla ressuscitaria a la mitja hora, quan el col·legiat va assenyalar penal després que Umtiti rebutgés amb el braç un xut de Correa.

Bravo va endevinar la intenció d'Iborra des dels onze metres i va evitar l'empat.

Els andalusos, lluny de desanimar-se per l'evident desavantatge en el marcador (3-0 en el global de l'eliminatòria), van seguir mostrant un bon to al Camp Nou.

Sarabia ho va provar de lluny, però el seu xut, fluix i desviat, no va inquietar Bravo i, en l'última jugada abans del descans, una rematada en planxa de Mercado es va estavellar al travesser.

No obstant això, un golàs de Cremi des de 30 metres al primer minut de la represa va deixar el títol sentenciat.

El turc, que sembla disposat a redimir-se en aquest inici de curs de la seva primera decebedora temporada a can Barça, a punt va estar de fer un triplet quan Messi el va tornar a deixar sol davant de Rico, però aquesta vegada la seva vaselina va marxar alta.

Un centre de Digne als deu minuts de la segona meitat, el va picar astutament Messi al segon pal per fer el 3-0. Va ser el primer gol de l'astre argentí aquest inici de curs.

Aquí va acabar el partit. Com si fos un amistós de pretemporada, el que va venir després va ser un partit mancat de ritme, interromput ocasionalment pels tres canvis que va disposar cada equip.

La nota negativa per als blaugranes va ser la lesió, a deu minuts del final, de Mascherano, que va abandonar coixejant el terreny de joc deixant amb deu al seu equip. Una ocasió de Messi i una altra de Vitolo va ser l'epíleg de la Supercopa, la dotzena que s'emporta el Barça.