La llegenda Bolt no té fi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cridat a ser un dels reis als Jocs Olímpics de Rio, Usain Bolt va aconseguir la matinada de dilluns el primer dels seus objectius a la ciutat brasilera: revalidar als 100 metres la medalla d’or aconseguida als Jocs de Pequín i Londres.

La versió més terrenal de Bolt és suficient per regnar en la prova estrella de l’atletisme. El jamaicà va aturar el cronòmetre d’un estadi olímpic João Havelange entregat amb un temps de 9”81, lluny del seu propi rècord mundial (9”58), però suficient per superar el nord-americà Justin Gatlin (9”89) i el canadenc André de Grasse (9”91) en una final en la qual fins a sis atletes van ser capaços de córrer per sota dels 10 segons. Usain Bolt té ara per endavant cercar el seu tercer triplet olímpic consecutiu en els 200 metres i el relleu 4x100.

En una jornada històrica per a l’atletisme, Wayde van Niekerk va aconseguir la victòria en els 400 metres rebaixant 15 centèsimes (43”18) el rècord el món en mans de Michael Johnson des dels Mundials de Sevilla del 1999. La victòria del sud-africà va arribar, a més per davant dels dos darrers campions Kirani James (43”76), vencedor a Londres, i Shawn Mer­ritt (43”85), or a Pequín.

tracking