Ciclisme

La cronoescalada a Encamp, un pròleg d'alçada per a La Purito

La cronoescalada a Encamp, un pròleg d'alçada per a La PuritoFernando Galindo

La primera cronoescalada als Cortals d’Encamp va donar ahir el tret de sortida a la segona edició de la marxa cicloturista La Purito Andorra. Prop de 80 corredors van atrevir-se amb l’exigent ascens de prop de 10 quilòmetres i rampes de fins al 12% en els primers quatre quilòmetres del recorregut. La jornada d’ahir va permetre als escaladors conviure de prop amb algunes de les cares conegudes que ha reunit la marxa. Claudio Chiappucci, Joseba Beloki, l’exciclista de l’ONCE Kiko García, Egoi Martínez (Euskaltel i Discovery Channel), campió de la muntanya al Tour del 2010, o el mateix Purito Rodríguez van assistir els participants que des de les nou de matí van prendre la sortida a la rampa ubicada a la plaça dels Arínsols d’Encamp.

“És una molt bona manera de començar el cap de setmana. Per ser el primer any estem molt contents per l’ambient i l’acollida que ha tingut la prova. La gent li tenia molt respecte al recorregut, que és molt dur, i més encara tenint la marxa per endavant, però al final hi ha hagut un ambient molt festiu”, comentava el corredor català. Ciclistes nacionals, com Òscar Cabanas, no es van voler perdre la primera edició d’aquesta exigent prova popular de la qual destacava “un primer tram molt dur que si no comences bé pot fer que el final es faci una mica llarg”. També hi van ser presents altres cares conegudes, com ara Fernanda Maciel.

Raül Portillo, darrer guanyador de la Volta als Ports, amb un temps de 31’26” i Noemí Moreno (41’43”) en categoria femenina van ser els més ràpids d’una jornada en la qual els temps eren el menys important i que tindrà continuïtat avui amb la disputa de la marxa. 2.147 ciclistes, pràcticament el doble dels participants a la primera edició, acompanyaran el Purito Rodríguez tot just una setmana després del comiat com a ciclista professional a Rio en algun dels tres recorreguts, de 28, 80 i 145 quilòmetres, amb ascensos a Beixalís, el coll d’Ordino, la Rabassa, la Gallina, la Comella i amb final com ahir als Cortals d’Encamp.