Rio 2016

Pol Moya tanca la participació a Rio

L’atleta, últim andorrà a competir, disputa avui els 800 metres llisos

Pol Moya tanca la participació a RioFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada a l’equador als Jocs Olímpics és sinònim de l’entrada a escena de l’atletisme, i amb l’at­letisme arriba l’hora del darrer representant andorrà a Rio de Janeiro, Pol Moya. L’atleta, de 19 anys, disputarà avui a l’estadi olímpic João Havelange la sisena de les eliminatòries dels 800 metres llisos.

Moya encara la participació al Brasil després d’una gran temporada en la qual ha aconseguit classificar-se cinquè en l’últim Campionat d’Espanya absolut i signar una millor marca personal d’1’48”75. Millorar-la és el gran repte i aconseguir-ho podria venir acompanyat d’una històrica classificació per a les semifinals. “Tinc molt bones sensacions, he estat entrenant molt bé durant aquests dies a Rio. Els nervis encara no els noto, però segur que arribaran”, explicava l’atleta, que durant els deu dies al Brasil ha modificat la seva rutina d’entrenaments, de la tarda al matí, per adaptar-se a l’horari de competició; les 10.55 hores al Brasil 15.55, hora andorrana.

Amb totes les mirades centrades en ell després del discret paper de la resta de la delegació andorrana a Rio, Moya reconeix sentir “una mica” de pressió, però no vol valorar tot un any de feina en el resultat d’una sola cursa on es trobarà amb rivals del més alt nivell. “Vagi com vagi he fet una temporada increïble i m’he de quedar amb això”, afirma. L’andor­rà compartirà classificatòria amb el canadenc Brandon McBride o el polonès Marcin Lewandowski, amb millors marques d’1’43”. “El Pol està molt bé, motivat, centrat, i ha estrenat molt bé aquests dies. Sabem que és difícil, però si en algun lloc pot millorar marca és en una competició així”, comentava el seu pare i entrenador, Joan Ramon Moya. Avui també entra en acció la resident britànica Jessica Andrews, que competirà en 10.000 metres.

tracking