Bàsquet

El MoraBanc tanca la plantilla amb l'aler nord-americà Walker

El tercer projecte a l’ACB es tanca amb l’arribada de l’aler ‘rookie’ nord-americà David Walker

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer projecte del MoraBanc Andor­ra a la lliga ACB comença amb la il·lusió com a signe d’identitat. Il·lusió que el club vol generar d’entrada amb la confecció de la plantilla, que ahir es va tancar amb el fitxatge de l’aler rookie nord-americà David Walker. El MoraBanc 2016-2017 tindrà vuit cares noves (només segueixen Thomas Schreiner, David Navarro i Giorgi Shermadini) amb jugadors de diferents perfils que prometen espectacle (Andrew Albicy i Thanasis Antetokounmpo), caràcter (Nacho Martín), lluita (Stevic) i anotació (Shermadini).

El nou projecte dissenyat per Francesc Solana i Joan Peñarroya aposta per recuperar l’alegria i la intensitat que es va trobar a faltar en molts partits de la temporada passada, especialment a la recta final. El director esportiu del MoraBanc, Francesc Solana, apuntava ahir que “després d’un estiu llarg tenim una plantilla il·lusionadora. Buscàvem jugadors amb ganes de venir a un lloc a créixer i fer que el club fes un pas endavant i jugadors que haguessin demostrat esperit i capacitat de lluita. Ens ha quedat una plantilla molt maca, compensada i que té, com buscàvem, més caràcter”.

Qüestionat sobre si Peñarroya té millors vímets al vestidor que el curs passat, Solana va indicar que “cada any hem intentat tenir millor plantilla, però això ens ho diran els resultats. Sobretot treballarem per jugar en equip i perquè sigui més competitiu”.

Solana no renuncia a res com a objectiu de la temporada, recordant que “com a club ara i sempre haurem de celebrar la permanència a l’ACB, que és el primer objectiu, però ningú ens ha de treure la il·lusió i l’ambició d’intentar jugar la Copa del Rei o el play-off. I algun any ho aconseguirem si sempre tenim aquest pensament”.

Solana va referir-se a “la columna vertebral” del MoraBanc que integrarien Albicy, Jelinek, Antetokounmpo, Nacho Martín i Shermadini.

Sobre el nou fitxatge, curiosament el tercer David de la plantilla, David Walker, de 23 anys i 2 metres, que inicia la seva etapa professional sortit de la Northeastern University, el director esportiu del MoraBanc va assegurar que “confiem molt en ell. És una aposta del club [ha signat per dos anys], l’he vist en directe i és una aposta sobre segur. És un jugador que els propers anys serà important a Europa. Ens complementa molt el joc exterior, ve sense pressió i esperem que s’adapti a l’ACB”. Solana, que va veure el juliol passat Walker en set partits a la Summer League d’Orlando i Las Vegas, confia plenament en l’aler, que ha signat 12,3 punts, 3,2 rebots i 3,2 assistències de mitjana en les quatre temporades a l’NCAA (133 partits). “És un home amb molt de talent i una gran capacitat anotadora des del perímetre gràcies al seu excel·lent llançament. A més, esperem que tingui una gran progressió, està capacitat per ajudar en defensa i donar espectacle perquè és molt atlètic”, va assenyalar Solana, que va destacar el guany aquesta temporada en capacitat atlètica de la plantilla. Per tot plegat el general manager llançava un missatge contundent: “Ens ho passarem molt bé aquesta temporada.”

El MoraBanc tanca la plantilla amb l'aler nord-americà Walker

tracking