Olimpisme

Necessita millorar

Jordi Beal reconeix que els resultats fins ara dels Jocs no han estat “els desitjables” i que no n’estan satisfets, tot i recordar la dificultat d’una cita olímpica

Necessita millorarsfg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, va fer ahir una primera valoració sobre la participació andorrana als Jocs. “Els resultats no han estat els desitjables, no sé si arribar a dir els esperats, però els que desitjàvem segur que no. Ens hauria agradat tenir uns resultats una mica millors”, va assegurar. Pel secretari d’Estat, que va indicar que és difícil fer un balanç sense haver parlat amb tots els interlocutors, el problema no es resol invertint més diners en la preparació. En aquest sentit, va assenyalar que “no tot s’arregla amb recursos. Tenim el capital humà que tenim i s’ha d’intentar millorar des de la base, que és el que estem intentant de fer amb les federacions. Que es podria millorar la preparació amb la part econòmica? Pot ajudar, però no només els recursos han de sortir de Govern, les federacions han d’intentar buscar-ne de més llocs i algunes ja ho estan fent”.

Beal no considera un fracàs de l’esport andorrà els pobres resultats obtinguts fins ara –demà Pol Moya tanca la participació en els 800 metres llisos– i recorda que “estem ens uns Jocs Olímpics. Evidentment ens agradaria tenir millors resultats i estem treballant per poder-ho fer. No estem satisfets, però som un país petit que ha de treballar per portar els nostres esportistes en la millor disposició possible i després hi ha sempre una part d’atzar que et marcarà el resultat”. I aquí va parlar sobre la judoka Laura Sallés, que va caure eliminada dimarts en el primer combat i va anunciar que abandonava l’esport professional. “No tinc cap dubte que la Laura hauria pogut passar algun combat. De fet ha participat en competicions de primer nivell durant aquests anys amb millors resultats, però l’atzar no l’ha acompanyat. És evident que els Jocs no perdonen. Hi ha els millors del món i els nostres esportistes no hi són en aquest nivell.” Beal va avançar que parlarien amb ella després de la seva decisió “en calent” per “veure com veu el futur esportiu i també per agrair-li l’esforç d’aquests anys”. Sobre Esther Barrugués, Beal va indicar que “el tir és un esport en què un moment de pèrdua de concentració et fa variar la puntuació. I segur que la tensió del debut també la va afectar”. Respecte a Pol Arias, Beal va dir que “la preparació no ha estat la més adient i determina el resultat”.

ANDORRA TORNA A LES OLÍMPIADES D'ESCACS AMB L'OBJECTIU DEL 50% DE VICTÒRIES

Andorra tornarà a estar representada com cada dos anys a les Olimpíades d’escacs, que se celebren a Bakú (Azerbaidjan) de l’1 al 14 de setembre. L’equip andorrà, que ahir va ser rebut per la ministra d’Esports, Olga Gelabert, i pel secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, estarà format per cinc jugadors (quatre titulars i un reserva): Òscar de la Riva, Robert Alomà, Raül Garcia, Daniel José i Joan Fernàndez, amb un cap de delegació, Martí Martínez, i el capità, Francesc Rechi. “Crec que tenim un equip competitiu. L’objectiu és el mateix de sempre, intentar fer el 50% dels punts, la qual cosa voldrà dir que deixarem enrere 70 o 80 països. Si fem un torneig esplèndid i superem el 50% quedaríem entre els 50 millors països, tot i que és molt complicat”, indicava Rechi, que té el dubte del número 1 (De la Riva o Alomà, que podria lluitar per la norma de gran mestre) i si posar Raül Garcia de número 4 i Daniel José de 3. A les Olimpíades hi competeixen més de 180 països, amb uns 1.600 jugadors.

D’altra banda, l’Open d’Andorra d’escacs viurà avui l’última jornada, en què es decidirà el campió, amb dos clars favorits, els peruans Julio Granda i Jorge Cori, que lideren la competició amb 7 punts després de les victòries d’ahir. Robert Alomà és onzè, amb 5,5 punts.

tracking