Bàsquet

El MoraBanc està a prop de fitxar l'aler Thanasis Antetokounmpo

És un jugador de 24 anys i 2 metres que destaca per la seva capacitat atlètica i que ha debutat a l’NBA amb els Knicks

El MoraBanc està a prop de fitxar l'aler Thanasis Antetokounmpo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra està molt a prop de tancar la contractació de l’aler grec Thanasis Antetokounmpo, segons han confirmat fonts del club. Es tracta d’un aler de 24 anys i 2,01 metres, amb experiència de tres anys a la lliga de desenvolupament nord-americana (Delaware 87ers i Westchester Knicks) i del qual tenen els drets a l’NBA els New York Nicks, equip amb el qual ha debutat (3 partits de pretemporada i dos l’últim any, amb 3 minuts i 3 punts de mitjana).

El jugador, germà de Giannis Antetokounmpo que fa tres anys va ser fitxat pel CAI sense arribar a debutar a l’ACB en ser cridat per l’NBA, té ganes de tornar a Europa i el MoraBanc li ofereix la possibilitat de fer-ho. L’entesa entre el club i l’aler sembla total i només faltaria la signatura del contracte perquè l’anunci del fitxatge sigui oficialitzat.

Antetokounmpo, número 51 del draft de l’any 2014 elegit pels Knicks, ja acumula 141 partits a la lliga de desenvolupament, amb una mitjana de 12,3 punts, 5,1 rebots i 1,8 assistències. L’últim any, amb els Westchester Knicks va disputar 44 partits, amb 27,4 minuts de mitjana, 10,9 punts i 4,8 rebots com a targeta de presentació. L’aler destaca especialment per la seva capacitat atlètica, cosa que el converteix en un jugador espectacular de cara a cistella. En defensa és un jugador intens i la seva capacitat de salt li facilita ser un bon col·locador de taps. El seu vessant més fluix és el del llançament a distància, especialment des de la línia de 6,75 metres.

Pel que fa a la selecció, Antetokounmpo, nascut a Atenes de pares nigerians, va ser convidat per la selecció de Nigèria per fer un trainning camp previ a la configuració de la llista per a Rio, però Thanasis va declinar la invitació, engrescat amb la possibilitat de representar Grècia. L’oportunitat li va arribar en el Preolímpic de Torí (Itàlia), on la selecció grega no va aconseguir el bitllet olímpic. Antetokounmpo va coincidir amb el seu germà i va signar 7,3 punts i 1,7 rebots de mitjana.

D’altra banda, el Betis Energia Plus va confirmar ahir el fitxatge de Vojdan Stojanovski per un any.

tracking