Bàsquet

El BCA tanca el fitxatge de Nacho Martín

El MoraBanc anuncia la incorporació de l’aler pivot d’Estudiantes, que ja va estar a prop de vestir la samarreta tricolor fa dos estius

El MoraBanc tanca el fitxatge de l'aler pivot Nacho Martín

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la segona ha estat la vençuda i Nacho Martín es va convertir ahir en nou jugador del MoraBanc Andorra. L’aler pivot, que durant les últimes dues temporades ha militat a les files de l’Estudiantes, va decidir finalment acceptar l’oferta andorrana tot i tenir sobre la taula una proposta de renovació per part del conjunt madrileny i també l’opció d’emprendre una nova etapa fora de la lliga Endesa, a l’Aris de Salònica grec.

Tal com va avançar el Diari ara fa unes setmanes, el jugador, nascut a Valladolid ara fa trenta anys i de 2,05 d’alçada, tornava a ser una de les opcions per reforçar el joc interior del conjunt de Joan Peñarroya després d’estar a punt de vestir la samarreta andorrana ara fa dos estius, quan va donar per finalitzada la seva etapa a Gran Canària, tot i que un gir a les negociacions d’última hora va portar Nacho Martín al conjunt del Ramiro de Maeztu, quan tot semblava indicar que aterraria al Principat.

“Per la millora que tindrà en els seus companys i pel seu coneixement del joc és un jugador important. Finalment hem aconseguit que confiï en el nostre projecte”, assegurava el director tècnic del MoraBanc, Francesc Solana, que hi afegia que “és una incorporació que ens dóna solidesa en el joc interior per la seva experiència i pel seu coneixement de la lliga. Per l’equilibri del nostre equip era important una figura com la seva”.

L’aler pivot firma pel MoraBanc després de ser un dels jugadors més destacats d’Estudiantes en una temporada que va finalitzar, però, amb el descens esportiu del club madrileny, que podrà tornar a disputar l’ACB gràcies a les exigències econòmiques de la lliga que han portat l’Ourense, el Palència i el Melilla, a més del Gipuzka, a renunciar a la seva plaça. Martín va firmar la darrera temporada 14 punts i 7 rebots en els 30 minuts de mitjana disputats. Format al planter del Barça, el quatre disposa d’una llarga experiència a la competició, en la qual també ha defensat les samar­retes del Granada (2006-2009) i del Valladolid (2010-2013).

Nacho Martín es converteix finalment en el cinquè jugador que s’incorpora a la disciplina andor­rana aquest estiu, després de les arribades del base francès Andrew Albicy, David Jelinek, Guille Colom i el també aler pivot georgirà Beka Budjanadze. Joan Peñarroya ja compta amb vuit jugadors a la plantilla 2016-2017 a la qual se sumen els renovats Thomas Schreiner, Giorgi Shermadini i David Navarro.

LUKA BOGDANOVIC FIRMA PER LA PENYA

Mentre Nacho Martín tancava el seu fitxatge pel MoraBanc, el Joventut anunciava ahir al matí la incorporació de Luka Bogdanovic fins al 30 de juny del 2017. L’aler pivot serbi tornarà a vestir la samarreta verd-i-negra que ja va lluir entre el 2008 i el 2010 i es converteix en el segon reforç del conjunt que aquesta temporada dirigirà Diego Ocampo, després de l’arribada de l’escorta eslovè Luka Lapornik. Bogdanovic, de 31 anys, va ser el segon màxim anotador de l’equip de Joan Peñarroya la passada temporada, en la qual va signar 12,2 punts de mitjana per partit i 3,2 rebots amb un 40% d’encert des de més enllà de 6,75. El serbi va jugar 74 partits durant la seva primera etapa a l’Olímpic i va guanyar una Lliga Catalana (2008).

tracking