Bàsquet

El MoraBanc haurà d'esperar per debutar

L’equip descansarà la primera jornada i seguidament afrontarà dos partits a casa en dos dies

El MoraBanc haurà d'esperar per debutar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els aficionats del MoraBanc Andorra hauran d’esperar una setmana més que la resta per poder gaudir de l’estrena del seu equip a la lliga Endesa 2016-2017. En una temporada en la qual la competició tornarà a tenir disset equips, l’equip de Joan Peñarroya descansarà en l’arrencada de la competició, dissabte 1 d’octubre, i no s’estrenarà fins a la segona jornada, diumenge 7, rebent l’Herbalife Gran Canària al Poliesportiu.

El particular calendari que han dibuixat les renúncies de Gipuzkoa, Palència i Melilla, i la readmissió d’Estudiantes, farà que el conjunt andorrà, després de prolongar la seva pretemporada una setmana més que la resta d’equips, s’estreni pràcticament amb doble sessió, amb dos partits en dos dies. Després de rebre el conjunt canari, el Divina Seguros Joventut també visitarà el Principat, diumenge 7. “Haurem de veure com acabem de plantejar la pretemporada i com ens adaptem a aquesta circumstància”, va comentar un cop anunciat el calendari Joan Peñarroya. El tècnic, però, va recordar que “al final durant una temporada has de jugar contra tothom, però aquesta temporada tenim aquesta particularitat. Lluitarem cada partit per intentar ni descartar ni donar per guanyat cap dels enfrontaments en una competició com la lliga Endesa.”

Una de les cites més esperades pels seguidors arribarà la 12a jornada (10-11 de desembre) amb la visita del nou Barça de Giorgios Bartzokas i, de moment, Víctor Claver i Tyrese Rice. Per veure el Reial Madrid, en canvi, s’haurà d’esperar fins a la darrera jornada de la fase regular el maig vinent. Els tricolor visitaran el Palacio i el Palau Blaugrana els cap de setmana del 7 i 8 de gener i 25 i 26 de març, respectivament.

El primer desplaçament del curs també serà d’alta volada. El MoraBanc visitarà el Fernando Buesa Arena de Vitòria, on la dar­rera temporada es va jugar la presència a la Copa del Rei, a la quarta jornada per enfrontar-se al Laboral Kutxa del número 1 del draft de l’NBA el 2006, Andrea Bargnani. Els baskonistes tornaran la visita la tercera jornada de la segona volta (4-5 de febrer), tot just una abans que els de Peñar­roya tornin a descansar (11-12) un cop superat l’equador de la fase regular.

El particular inici de la competició permetrà als jugadors del MoraBanc que disputin el Preeuropeu el mes de setembre disposar de més dies d’adaptació a les dinàmiques de la renovada plantilla que el club presentarà la propera temporada. L’Àustria de Thomas Schreiner i la Geòrgia de Giorgi Shermadini i Beka Burjanadze són dues de les seleccions que hi prendran part.

OFERTA DE L'EXALER PIVOT DE LA PENYA I EL VALÈNCIA JOHN SHURNA

El club segueix treballant als despatxos per donar forma a la plantilla de la propera temporada. El contratemps que va suposar el fitxatge del nord-americà Aaron White pel Zenit de Sant Petersburg quan ja tenia aparaulada la seva incorporació a l’equip podria començar a quedar solucionat amb l’ar­ribada de John Shurna. El club ha realitzat una oferta per l’aler pivot nord-americà, amb passaport lituà, que la darrera temporada va militat al València. Shurna suma, a més, un altre any d’experiència ACB amb el Joventut (2013-2014). Un jugador de treball i bona mà més enllà de 6,75 tot i el seu peculiar llançament, va signar 7 punts i 3 rebots en els 18 minuts per partit disputats amb l’equip de Pedro Martínez. El joc interior andorrà només compta a dia d’avui amb la dupla georgiana Shermadini-Burjanadze.

tracking