Curses de muntanya

Somriures i llàgrimes

Òscar Casal frega el podi i acaba quart a l’Skyrace Comapedrosa, que s’adjudica el britànic Tom Owens

Somriures i llàgrimesFRANCESC LLADO - OCISPORT

Jornada de contrastos per als germans Òscar i Marc Casal a la cita més esperada de l’any, l’Skyrace Comapedrosa. El retorn de la Copa del Món al país. Òscar es va quedar a les portes del podi ja que va finalitzar a la quarta posició, a només 22” del basc Aritz Egea, mentre que Marc, que arribava tercer a la general, només va poder ser tretzè. El britànic Tom Owens es va endur la victòria amb un temps de 2 h 40’ 02”, seguit de Hassan Ait Chaou (2 h 41’30”), i en la categoria femenina el triomf va ser per a la catalana Laura Orgué (3 h 12’ 27”).

“És la millor carrera que podia somiar, quart, a casa i lluitant amb tants bons corredors, no puc demanar res més”, assegurava un eufòric Òscar Casal a l’arribada. Egea liderava la cursa en el seu equador al refugi del Pla de l’Estany, just abans de l’ascens al sostre d’Andorra, una de les més dures del calendari mundial amb 1.000 metres de desnivell amb 2 quilòmetres, seguit de prop d’Ait Chaou i Owen, mentre que Casal formava part del grup perseguidor a tot just un minut. El basc ha coronat primer, amb Casal i Owens trepitjant-li els talons. En el descens, però, el subcampió del món d’Skymarathon va trencar la cursa i ja no va deixar el lideratge. El descens va ser agònic per a Egea, que amb problemes musculars va cedir el tercer lloc a Casal, però el basc, en un atac de coratge va recuperar la plaça de podi pràcticament en el darrer quilòmetre. L’altra cara de la moneda era Marc Casal (2 h 52’ 16”), que no podia contenir les llàgrimes. “Estic decebut, però les curses són així i toca mirar endavant”, explicava i reconeixia que no havia tingut bones sensacions des del primer moment.

“Fins a última hora tenia pensat fer la prova curta, però he canviat d’opinió i estic molt content. He corregut sense cap pressió i he tingut un dia amb molt bones sensacions, d’aquells que no es tenen gaire sovint”, afirmava el vencedor Owend. Laura Orgué, favorita en la categoria femenina no va fallar a Arinsal. “Venia amb ganes de fer-ho bé però cansada. He jugat les meves cartes a la pujada i m’ha sortit bé”, explicava la campiona del món de Vertical. Paral·lelament a l’Skyrace Comapedrosa, també es va disputar ahir l’Skyrace Arinsal, de 15 quilòmetres, amb victòria de l’andor­rà Joan Valls (1 h 46’ 47”) en la categoria masculina i la catalana Amàlia Bardolet (2 h 20’ 39”) a la femenina.

Els júnior, a itàlia

Ahir també es va disputar l’Skyrace del Mundial juvenil de Gran Sasso. En la categoria Youth A (16-17 anys) Arnau Soldevila es va quedar a les portes del podi firmant la quarta posició i Carles Serra va ser 11è. A la Youth B (18-20 anys) Hugo Llata va finalitzar a la 8a plaça i David Pérez, 11è.