Reportatge

El salt inesperat

Julio Pintado disputa avui a Getxo la seva segona prova com a ciclista professional. El nou equip Massi-Kuwait Cycling Project ha obert a l’andorrà un món de possibilitats que podrien portar-lo al Mundial de Qatar als 33 anys.

El salt inesperatFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho reconeixia després de signar el seu primer contracte professional als 33 anys fa unes setmanes. “No m’esperava aquesta oportunitat a aquestes alçades”, assegurava llavors Julio Pintado. El ciclista andorrà ja sap ara el que és el ciclisme d’elit. El passat cap de setmana es va estrenar a la Clàssica d’Ordizia i avui tornarà a competir amb el seu equip, el Massi-Kuwait Cycling Project, al 71è Circuit de Getxo.

Pintado només va poder completar tres voltes a la prova basca, però sap que tot just inicia aquesta aventura. “La idea que tenim l’equip i jo és que vagi agafant ritme i sensacions durant aquest estiu. Treballar pel grup, sense cap mena de pressió”, comenta el veterà rookie, que no amaga que ha notat el salt de nivell i també les particularitats d’una cursa professional. “La cursa a Ordizia va ser molt ràpida, a una mitjana de prop de 47 quilòmetres per hora. Però no només es tracta del ritme, aquí també es corre d’una manera més endreçada i constant, cadascú té clar el seu rol que no sempre és guanyar i s’exprimeix al màxim per complir-lo”. Les noves exigències han obligat Pintado a modificar també les seves rutines d’entrenament, “no tant en el nombre d’hores i quilòmetres, que també, sinó a ser més específic”.

L’andorrà té un llarg estiu per endavant, amb proves a Bèlgica o Holanda i el campionat d’Europa al setembre. Formar part del projecte català i kuwaitià podria portar també Julio Pintado al Mundial del Qatar durant el mes d’octubre.

tracking