Reportatge

Uniforme 'antizika'

La delegació andorrana, que la propera setmana viatjarà cap a Rio de Janeiro, ho farà protegida per una equipació ideada per prevenir la picada del mosquit transmissor del virus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esther Barrugués, Laura Sallés, Pol Arias i Pol Moya només s’hauran de preocupar a Rio de Janeiro per fer el millor paper possible a les seves proves. El Comitè Olímpic Andorrà va presentar ahir l’equipació que la delegació del país vestirà a la cita olímpica, una equipació antizika que permetrà als andorrans oblidar-se durant la seva estada al Brasil d’un dels grans maldecaps que ha portat de bòlit els organitzadors dels Jocs durant els dar­rers mesos.

El fins fa poc desconegut i ara en boca de tothom virus del Zika és només una de les moltes preocupacions al voltant dels Jocs a una setmana de la inauguració. Paul Gasol va posar en seriós dubte fins a última hora la seva presència a la cita pel virus. Diverses estrelles de la selecció de bàsquet dels Estats Units van declinar formar part de l’enèsima versió del Dream Team i la renascuda competició de golf no comptarà amb els quatre primers classificats del rànquing mundial per temor a les llargues hores d’exposició al mosquit portador del virus. Una problemàtica que se suma als temors de seguretat i les deficiències a la vila olímpica denunciades per les primeres delegacions que van arribar al Brasil.

“Aquesta equipació ens permetrà anar a Rio amb una major tranquil·litat”, declarava ahir Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà, en la presentació d’aquest particular uniforme a la seu d’Andbank, acompanyat de Sergi Pallerola, sotsdirector general de l’entitat. La solució contra el Zika d’aquesta innovadora equipació es troba en un repel·lent contra tot tipus d’insectes, fabricat a Alemanya, “inodor, sense cap efecte sobre la pell i resistent a cent rentades”, impregnat a la roba confeccionada a Espanya per Espabite, segons explicava ahir el representant de la marca a Andorra, Josep Maria Lliset.

Uniforme 'antizika'

tracking