Curses de muntanya

L'SkyRace Comapedrosa pot situar Marc Casal segon del rànquing

El líder, Tadei Pivk, no hi participa, però sí el segon classificat, Jan Margarit, que té a 10 punts

L'SkyRace Comapedrosa pot situar Marc Casal segon del rànquingIFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Marc i Òscar Casal lideraran la representació andorrana diumenge en l’SkyRace Comapedrosa, que torna a l’elit internacional formant part de les Skyrunner World Series, la Copa del Món de curses de muntanya, en la modalitat Sky. Marc Casal, tercer classificat al rànquing provisional, pot guanyar una posició si recupera els 10 punts que li treu el segon, el jove Jan Margarit (147 per 137 punts). El líder, l’italià Tadei Pivk, no corre a Andorra, on sí que ho faran el cinquè classificat i el sisè del rànquing, els espanyols Pablo Villa i Òscar Casal. A Marc Casal la classificació no li treu la son. “No penso en el rànquing. Fa il·lusió veure’t tan a dalt però és anecdòtic. Queden unes quantes curses encara. Jo en el que em fixo és en els temps d’anys anteriors i en els que faig enguany per comparar i veure si hi ha millora”, explicava Marc Casal, que assegurava trobar-se en bon estat per afrontar la cursa, igual que el seu germà Òscar, que no van competir al Mundial el cap de setmana passat per recuperar forces.

La llista d’inscrits a l’SkyRace Comapedrosa, de 21 quilòmetres i 2.280 metres de desnivell positiu, inclou els guanyadors de les dues últimes edicions, Brice Delsoullier i Pere Aurell, i corredors de nivell com Tom Owens, subcampió del món d’SkyMarathon el cap de setmana passat, o Manuel Merillas, actual campió d’Espanya de curses de muntanya. Uns altres andorrans a la sortida seran Lluís Sanvicente, Dani Rozados o Sintu Vives. Entre les noies la rival a batre serà Oihana Kortazar, guanyadora el 2015. El programa es completa diumenge amb l’SkyRace Arinsal (15 quilòmetres i 1.415 metres de desnivell).

SIS ANDORRANS COMPETIRAN AL MUNDIAL JUVENIL D'ITÀLIA

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha enviat sis corredors al Campionaty del Món juvenil de curses de muntanya, que comença divendres a la zona del Gran Sasso, a l’Aquila (Itàlia). Els convocats, amb Carles Font i Arnau Anguera de tècnics, són Sergi Casabella, Arnau Soldevila, David Pérez, Hugo Llata, Carles Serra i Diego Cancelos. La competició donarà el tret de sortida divendres amb el quilòmetre vertical i dissabte arribarà el moment de la Gran Sasso SkyRace, cursa de 21,6 quilòmetres, amb 2.226 metres de desnivell positiu. El Mundial constarà de tres categories en funció de l’edat: sub-23, juvenil B (dels 18 als 20 anys) i juvenil A (16 i 17 anys).

tracking