Olimpisme

Deu esportistes residents participen als jocs de Rio

Deu esportistes residents al Principat, entre ells ‘Purito’ Rodríguez, seran presents als Jocs de Rio de Janeiro

Deu esportistes residents participen als jocs de Rio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pol Moya, Pol Arias, Esther Bar­rugués i Laura Sallés no estaran sols als Jocs Olímpics de Rio. Una desena d’esportistes residents al Principat, majoritàriament ciclistes, també seran presents a la ciutat carioca a la cita que es posa en marxa el divendres 5 d’agost. Entre ells, Joaquim Purito Rodríguez, que després de finalitzar el Tour de França en la setena posició buscarà col·locar la cirereta del pastís a una carrera que arribarà al seu punt i final aquesta temporada.

“M’encanta el recorregut i fer el Tour em permetrà arribar als Jocs en un estat de forma ideal”, reconeixia el corredor català en una entrevista a l’agència EFE abans de la ronda francesa. Amb 37 anys, Purito s’estrenarà a uns Jocs Olímpics com a membre d’un equip espanyol que completen els també residents Imanol Erviti i Jonathan Castroviejo, a més d’Alejandro Valverde i Ion Izagirre. Tots ells competiran en la prova en ruta del 6 d’agost i Castroviejo, al costat d’Izagirre, també ho faran a la contrarellotge del dia 16.

Si fins a tretze ciclistes residents al país van ser a la darrera edició del Tour, un total de nou seran a la cita brasilera. Austràlia comptarà amb Rohan Dennis i Simon Clarke, que aquest passat cap de setmana ha substituït a la llista el també resident Simon Gerrans, que no va poder finalitzar el passat Tour. Completaran la representació andorrana Dan Martin (Irlanda), Rui Costa (Portugal), Eduardo Sepúlveda (Argentina) i Esteban Chaves (Colòmbia), absent a la ronda gal·la.

També serà als Jocs l’atleta britànica Jessica Andrews, parella de Dan Martin, també resident al Principat des de fa aproximadament un any. La resident és una de les grans promeses de l’atletisme de les illes després d’aconseguir la plaça per als Jocs en imposar-se en la prova dels 10.000 metres dels trials britànics en la que tot just era la seva segona cursa de la distància en pista.

Qui no hi serà, en canvi, és Victor Dubuisson. El número u francès va ser un dels últims golfistes a renunciar a la cita, ja que va considerar que no arribava en el millor moment de forma. En les darreres setmanes, Jason Day, número u del món, Jordan Spieth o Rory McIlroy també van declinar ser a Rio pel temor al virus del Zika o el format de competició d’una disciplina que torna als Jocs per primera vegada des del 1904.

EQUIPS D'ELIT TAMBÉ VISITEN EL PAÍS

No només els esportistes residents al Principat han estat preparant la seva participació a la cita olímpica al país. El passat abril la selecció ucraïnesa de natació sincronitzada, amb la qual treballa Anna Tar­rés, va realitzar una estada als Serradells encarada a la seva presència a Rio, on espera poder competir per una medalla. Més recentment, la selecció espanyola femenina d’handbol es va concentrar a Encamp tal com va fer abans de Londres 2012, on es va penjar el bronze. Aquesta setmana s’han deixat veure per les carreteres del país els ciclistes Daniel Díaz i Andrey Amador, que correran a Rio amb l’Argentina i Costa Rica, respectivament.

tracking