Olimpisme

La FINA veta set nedadors russos dels Jocs de Rio

Cap membre dels equips de waterpolo, sincronitzada i salts, afectat

La FINA veta set nedadors russos dels Jocs de Rio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Internacional de Natació (FINA) va anunciar ahir, en seguiment de les indicacions del Comitè Olímpic Internacional (COI), que no permetrà la participació de set nedadors russos en els Jocs Olímpics de Rio. Entre els esportistes exclosos per la FINA destaca la presència de Yulia Efimova, campiona el món en 50 i 200 metres braça el 2013 i Vladimir Morozov, medallista a Londres 2012 en el relleu 4x100.

Tampoc seran al Brasil, Mikhail Davgalyuk, Natalia Lovtcova, Anastasia Krapivina, Daria Ustinova i Nikita Lobintsev, tots ells inclosos en l’informe McLaren. La FINA, en canvi, no veta la presència de cap integrant dels equips de waterpolo, natació sincronitzada ni salts de trampolí.

La decisió del COI de deixar en mans de les federacions la participació d’esportistes russos també va portar ahir el ministre d’Esports rus, Vitali Mukto, a enviar una carta al president de la Federació Internacional d’Atletisme, Sebastian Coe, en la qual li demanava reconsiderar la decisió d’excloure els atletes russos. En espera d’esdeveniments, el president rus, Vladimir Putin, va anunciar que no assistirà a la cerimònia inaugural dels Jocs.

tracking