Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ciclisme

Un Campionat contrarellotge d'Andorra més atractiu

L'ACA proposa el repte de sumar el temps de dues proves per fer més atractiva la prova, que tindrà lloc dissabte
El president de l'ACA, Josep Pujol, el conseller de Turisme i Esports d'Ordino, Jordi Serracanta, i la representant d'Anyós Park, en la presentació de la prova.

Un Campionat contrarellotge més atractiu

El president de l'ACA, Josep Pujol, el conseller de Turisme i Esports d'Ordino, Jordi Serracanta, i la representant d'Anyós Park, en la presentació de la prova.

C. G. / ANA
Actualitzada 25/07/2016 a les 17:42
Dissabte tindrà lloc l'11è Campionat d'Andorra de contrarellotge individual, organitzat per l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA). Durant la jornada es faran dues proves, una cronoescalada de 20 quilòmetres que sortirà a les 9 del matí des de la localitat d'Ordino fins al forat de la Coma d'Arcalís, i una de nocturna, a les 22 hores i de 14 quilòmetres, que farà dues voltes al túnel de les Dos Valires (la qual entra dins el campionat nacional de contrarellotge). Com a novetat d'aquest any, i per intentar captar més corredors (l'objectiu marcat de l'ACA és assolir els 100 ciclistes), es proposa una tercera competició, que serà la suma dels temps de les dues proves de contrarellotge. Per aquest motiu aquest any la competició passa a anomenar-se Challenge Ordino Anyós Park. Serà a aquestes instal·lacions on es farà la cloenda i l'entrega de premis del campionat.

El president de l'ACA, Josep Pujol, ha explicat que, a banda d'aquesta novetat de fer "tres proves en dues", també s'ha contractat una empresa per assolir un cronometratge més fidel i no fet de manera manual com es feia fins ara, davant les queixes d'alguns corredors. Així mateix, a la contrarellotge d'Ordino la sortida es farà en grup i no d'un en un, per fomentar "la competitivitat" i també per evitar problemes de trànsit durant massa estona. El temps de referència és de 36'38'', establert per un ciclista professional, el Chava Jiménez, durant una etapa de la Vuelta a Espanya.

Per la seva part, el conseller de Turisme i Esports del comú d'Ordino, Jordi Serracanta, ha valorat de manera molt satisfactòria que la parròquia aculli de nou una competició relacionada amb el ciclisme, fet que l'ajuda a seguir consolidant-se com la parròquia d'aquest esport al país.

De moment ja s'han inscrit una quarantena de persones, sobretot de fora del país, ja que els nacionals acostumen a inscriure's a última hora, ha exposat Pujol. De fet, fins "10 minuts abans de sortir" a competir es poden fer les inscripcions.
 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts