Poliesportiu

L'èxit de l'Andorra Outdoor Games assegura una nova edició el 2017

El nou format dels Andorra Outdoor Games, amb només tres disciplines, convenç i la continuïtat de la competició està pràcticament garantida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició dels Andorra Outdoor Games es va tancar ahir a Naturlandia amb la sensació que els organitzadors, l’empresa Win Sports Factory, han trobat la fórmula ideal per a la competició. Enguany eren tres les disciplines que englobava –s’han quedat pel camí el duatló de muntanya i la cronoescalada amb bicicleta de car­retera respecte al 2015– i l’èxit de participació (1.400 esportistes) i les millores en l’organització han fet que les valoracions siguin molt positives. El trail running va agafar el protagonisme dissabte i ahir li va tocar el torn a la prova reina, l’Andorra Triatló by Rudy Project, i al mountain bike, amb dues curses. Després de la bona resposta global, la continuïtat dels Outdoor Games està pràcticament garantida. Tal com apuntava el ministre de Turisme, Francesc Camp, “la valoració és molt positiva. Hem passat de 1.100 a 1.400 participants i anem en la bona línia. Estem contents amb el que estem fent i el més important és créixer, cosa que s’està aconseguint. El sostre no el sabem, la prova té potencial. No hem tancat res encara però tenim bona relació amb l’empresa organitzadora des de fa cinc anys i no veig cap motiu per no continuar perquè estem contents”.

Organització satisfeta

La satisfacció era compartida pel director general de Win Sports Factory, Lluís Genero, qui comentava que “el nou format és ideal. Hem tret les proves amb menys participació i hem decidit potenciar les que més acceptació van tenir l’any passat. És millor concentrar els esforços en el que la gent vol. I hem crescut en participació respecte a la primera edició. No hem parlat amb el Govern encara, però confiem que tot anirà bé”. De la seva banda, Mauro Llorens, director dels Andorra Outdoor Games, confirmava que “hem trobat la tecla amb el nou format. El triatló és un triatló dur, d’alta muntanya i hi apostem fort. Sabem que és més exigent que qualsevol i que requereix molta preparació, però pensem que és un triatló perfecte per al país”. El guanyador va ser de prestigi, el triatleta olímpic a Atenes 2004, Xavi Llobet, que va repetir triomf. Aquesta vegada, però, Jordi Montraveta, de 17 anys, li va posar les coses difícils. Llobet va imposar-se per 11 segons només. “Cada any m’ho posen més difícil i si em retallen la natació [la baixa temperatura del llac d’Engolasters va reduir en 250 metres la distància] és un handicap per a mi. Al final he jugat les meves cartes i he guanyat però si hagués durat un quilòmetre més la cursa no ho tenia tan clar”, comentava el vencedor. La nota positiva del triatló va ser la tercera plaça de l’andorrà Jan Missé, de 22 anys i amb una gran progressió per davant. Missé confessava que “no m’esperava acabar tercer i menys amb la gent que corria, de prestigi internacional. Estic molt content. Aquest és un triatló peculiar, molt maco”. En categoria femenina, el triomf se’l va emportar Judith Corachán, amb força distància respecte a la segona vencedora, Anna Noguera.

ALBERT TURNÉ ARRIBA EN SETENA POSICIÓ ALA CURSA CURTA DE L'ANDORRA CHALLENGE MTB

A banda de l’Andorra Triatló, prova reina dels Outdoor Games, la jornada dominical també va comptar amb les dues curses de mountain bike, l’Andorra Challenge MTB, de 81 i 42 quilòmetres. En la cursa curta, guanyada pel català Josep Ramon Montaner amb un temps de 2 h 03’23’’, va destacar la setena posició d’Albert Turné. “Venia d’una aturada i sabia que seria difícil però el fet de córrer a casa et dóna aquest puntet d’ànims i d’il·lusió. Després de la tempesta de divendres tothom estava una mica pendent del temps perquè correm en alçada i si el temps no hagués ajudat la prova hauria sigut més dura, però ha sortit el sol i a gaudir”, explicava Turné. El vencedor, Josep Ramon Montaner, de la seva banda, confessava que “es podria dir que he guanyat per les baixades, que em van molt bé”. La primera dona va ser Aina Picas. En la cursa llarga el vencedor va ser Roger Argelaguer, amb un temps de 3 h 49’03’’.

L'èxit de la prova assegura una nova edició l'any vinent

tracking