Atletisme

Pol Moya es classifica per a la final dels 800 metres

Pol Moya (CAVA) va classificar-se ahir per a la final dels 800 metres del Campionat d’Espanya absolut que es disputa a Gijón. El jove atleta va córrer en la tercera semifinal de la prova, que va acabar en segona posició, amb un temps de 1’50’’56, i va aconseguir el bitllet directe per a la final, tot i que el programa informàtic no ho reflectia per ser de nacionalitat andor­rana. La sèrie va ser guanyada per Daniel Andújar, amb 1’50’’44. Moya explicava que “la cursa l’he portat bé, controlant. Quan faltaven 200 metres m’han tancat, jo volia seguir l’Andújar, que era el més ràpid, però he esprintat en els 100 finals i he acabat segon. Per a demà? A gaudir del moment. Estic a la final d’un Campionat d’Espanya. La consigna és ser ambiciós i no tenir por”. A Gijón també hi va competir en els 800 femenins Dayane Huerta, que va anar liderant la prova fins que va defallir per acabar cinquena amb una marca de 2’12’’69. De la seva banda l’atleta del CE Sant Julià Abdeslam Louah va finalitzar en novena posició la seva semifinal dels 1.500 metres, amb un temps de 3’53’’61, millor registre de la temporada. L’atleta resident Leyre de la Rua (Independent) va ser tercera en la semifinal dels 400 metres i no va entrar a la final. Avui amb Pol Moya competiran també Clàudia Guri (alçada) i de nou De la Rua (4x100 m).