Trial running

Els favorits obren amb victòries fàcils els Andorra Outdoor Games

Pau Capell i Jaume Leiva guanyen l’Andorra Trail Pic Negre de 33 i 16 quilòmetres

Els favorits obren amb victòries fàcils els Andorra Outdoor GamesS. C. Ll.

La primera jornada dels Andorra Outdoor Games, amb el trail running com a protagonista, va aplegar a Naturlandia prop de 600 cor­redors en les tres distàncies programades i el triomf dels favorits. En la prova més llarga, l’Andor­ra Trail Pic Negre by Inov, de 33 quilòmetres, el guanyador va ser Pau Capell, actual líder de l’Ultra Trail World Tour, que tot i patir una caiguda que li va obrir un trau al genoll dret va guanyar amb 12 minuts de marge respecte al segon, César Hernández (3 h 40’36’’) i prop de 22 minuts sobre el tercer, Jordi Martí. “La cursa ha sigut molt bonica. Andorra és un lloc on acostumo a venir a entrenar, tot i que aquesta zona no l’havia fet i és molt maca. Els pics de la cursa són espectaculars, amb unes vistes molt maques, tot i que sigui una mica tècnic a dalt i per això he patit la caiguda”, explicava Capell. En noies, María Obrero, del CM Vistabella, va ser la més ràpida, amb un temps de 4 h 29’24’’, seguida de Debora Cian (4 h 33’57’’) i Isabel Martínez (4 h 37’12’’).

En la cursa més curta, de 16 quilòmetres, Jaume Leiva, campió d’Espanya de mitja marató l’any 2012, va passar-se a la muntanya per un dia per guanyar amb un temps d’1 h 17’10’’, seguit d’Òscar Alberich i Aleix Solé. Carmen Martín va ser la vencedora entre les noies, amb prop de 7 minuts de renda respecte a Ane Perea. En la cursa amb més participants (214), la de 23 quilòmetres, els vencedors van ser Gerard Jové, esportista de Ponts que corria fins fa poc per l’Assegurances Doval, i la resident Sara García, amb uns temps de 2 h 18’25’’ i 3 h 05’ 02’’, respectivament. “He patit molt perquè aquesta temporada encara no havia fet cap cursa. Llàstima del mal temps ja que a dalt feia vent i estava tapat perquè és una zona preciosa i la recomano”, indicava la guanyadora.

Avui els Outdoor Games viuran l’Andorra Triatló, amb l’atracció del llac d’Engolasters, i l’Andorra Challenge MTB, amb curses de 50 i 90 quilòmetres.