Surf de neu

Marín aspira a obtenir més podis en una temporada amb Mundial

El ‘rider’, que estarà amb l’equip francès dos anys més, encara la pretemporada sense problemes físics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor es nota aquests dies però el surfista de neu Lluís Marín ja té al cap la temporada vinent a la Copa del Món de boarder cross, en què novament estarà integrat en la disciplina de l’equip francès amb l’objectiu de pujar al podi més sovint que fins ara. En l’exercici anterior va obtenir una tercera posició i va quedar molt a prop en altres curses. “És un objectiu que fa anys que busco. M’agradaria poder despuntar més i acabar de definir les opcions de podi que tinc i fer-ne més d’un”, indicava sobre un any en què el calendari concedirà menys oportunitats, amb sis curses programades fins al moment.

Menys proves de Copa del Món que en certa manera compensarà la celebració dels Campionats del Món, al març, que són un dels grans objectius. I també els X Games on té moltes ganes de tenir plaça des de fa molt de temps. El treball, amb físic fins al setembre i una estada de neu de tres setmanes a l’Argentina després per donar pas a d’altres concentracions, l’inicia amb més força que d’altres vegades. “Darrerament he patit menys lesions, o menys greus”, indicava sobre la seva condició física en un dia a dia en què conviu amb problemes a l’espatlla que només es resolen amb cirurgia però que “puc gestionar, treballant al cent per cent”.

El director tècnic de la federació, Carles Visa, anunciava que s’ha renovat fins al 2018 l’acord amb la federació francesa pel qual Marín treballa amb el seu equip de boarder cross. Més enllà caldrà tornar a negociar, perquè se sol treballar per cicle olímpic. “Estic força integrat a l’equip i crec que beneficia els dos costats, que ens ha ajudat a tots”, indicava un competidor que de moment no té ni relleu ni companys a Andorra en la seva disciplina i que admet que es fa dur entrenar sol, com havia fet durant molts anys.

L’acord assolit amb Marín, que ja fa temps que és amb els francesos, s’ha signat per a Maeva Estévez, la representant femenina del boarder cross del Principat. Ella estarà per primer cop en la disciplina de l’equip francès, també amb el 2018 en l’horitzó, però en aquest cas ho farà en el de Copa d’Europa. El seu objectiu de la temporada serà progressar en el circuit de Copa d’Europa i ser habitual en les darreres rondes. “Creiem que necessita fer aquest pas, i té dos anys per apujar el nivell”, indicava Visa amb l’objectiu que Estévez pugui ser en el futur corredora de Copa del món. “Vull entrar com a mínim en semifinals de Copa d’Europa”, valorava la surfista.

Marín aspira a obtenir més podis en una temporada amb Mundial

tracking